През последните три дни Плевен бе домакин на Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2019“.
Националният конкурс „Пътен полицай на годината“ се провежда за 27 път. 64 представители от всички областни дирекции на МВР спориха в умения по управление на мотоциклет и лек автомобил, стрелба и оказване на долекарска помощ. От участниците 58 са мъже и 6 – жени. ОДМВР – Плевен участва с два екипа като домакин. Целта на състезанието в дисциплините – стрелба с пистолет, теоретичен изпит по казуси от закона за движението по пътищата и правилника за неговото прилагане, състезание с кола и мотоциклет и оказване на първа помощ на пострадали в катастрофа е проверка на професионализма на ангажираните с трафика на пътя служители на МВР.

Марин Кондов от ОДМВР-Добрич е пътният полицай на годината. След него в индивидуалната надпревара се подредиха Румен Евтимов от ОДМВР-Перник и Иван Иванов от ОДМВР-Ловеч.

В отборното класиране първи са служителите от ОДМВР-Добрич, след тях са представителите на ОДМВР-Шумен, а на трето място е отборът на ОДМВР-Перник.

От дамите най-добре се представи и бе отличена Деница Господинова от ОДМВР – Русе. След нея в индивидуалното класиране при жените се подредиха Победа Карарадева от ОДМВР – Сливен и Невена Копанкова – Бечева от ОДМВР – Русе.

Наградите на отличилите се в националния конкурс „Пътен полицай – 2019“ бяха връчени снощи на церемония в Плевен На нея присъстваха зам.-ректорът на АМВР комисар доц. д-р Добромир Доков, директорът на ОДМВР-Плевен старши комисар Красимир Начев, зам.-председателят на Държавната агенция “Безопасност на движението по пътищата” Анжелина Тотева, изпълнителният директор на ИААА инж. Бойко Рановски, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска и Светослав Кръстев от СБА.