В Европейската нощ на музеите, на 19 май 2018 г., осъществихме за пореден път проекта „Ние в нощта на музеите“, съобщават от сдружение „Зона Ловеч”. Изключителен интерес от малки и големи участници, които посетиха заедно със своите велосипеди музейните експозиции на Регионален исторически музей Ловеч, а именно Музей “Васил Левски”, Етнографски комплекс “Драсова и Рашова къщи”, Музейна сбирка “Атанас и Васил Атанасови”, Ловешката средновековна крепост и Къкринското ханче. А специално за инициативата отвори врати и музейната експозиция на завод Балкан.

Специални благодарности на нашите приятели от сдружение „Заедно за Къкрина“ за вече традиционното посрещане с пита и шарена сол в Къкрина.

Благодарим и на всички от Регионален исторически музей – Ловеч, за отзивчивостта и разнообразието, което ни предлагат в нощта на музеите.

Ние от сдружение „Зона Ловеч” благодарим на всички 42 участника, които взехте участие в това събитие и нека тениските и подаръците, които получихте, да Ви останат приятен спомен от този ден!

Надяваме се тези, които са се докоснали до музейните експозиции, отново да ги посетят, да разкажат на своите приятели за тях и да заведат своите гости, когато дойдат в нашия град.

Това бе един проект на сдружение „Зона Ловеч”, съпътстващ инициативата Европейска нощ на музеите, подкрепен от Регионален исторически музей Ловеч, Велоклуб “Пресечената скала”, Балканвело АД и финансиран по програмата за младежки дейности на Община Ловеч.