На среща с представители на фирми от Камарата на строителите в Ловеч Радина Банкова, кандидат за кмет на общината, прояви интерес защо ловешки фирми не получават големи строителни поръчки, а само една фирма участва в санирането на един от блоковете в града, защо някои от фирмите работят в Троян. Според нея, общинската администрация не разполага с достатъчно капацитет и ангажираност, не се създават условия за работа на местните строителни фирми. Затова трябва да се търси нов път на управление, в Ловеч има достатъчно какво да се прави по отношение на възстановяването на направените обекти в близкото минало с обществен труд с участието на цялото население.

„Питат ме защо съм се захванала с това си участие в местните избори – мога да ви кажа само едно, заяви Радина Банкова – като си спомня как е изглеждал градът ни преди години, не мога да стоя равнодушно. Имам си бизнеса, справям се много добре, но това ме кара още повече да се съсредоточа в целта, която съм си поставила. Дошло е време да върна на града си и на хората в него онова, което обществото е направило за мен. Ще се опитам с един добър екип да направя преструктуриране на общинската администрация, която да работи в полза на гражданите и за решаване на проблемите им. Разбирам, че вашите фирми имат проблем със сегашното управление на общината, настоявате за заместник – кмет по строителството, всяка фирма е намерила за себе си някаква ниша, не участвате в големи обекти. Поправими ли са нещата? – Със сигурност – да, просто трябва да се възстанови връзката между вашите фирми и общината.“

               Според представителите на строителните фирми трябва да се подобри приемането и обработването на различните документи, които те внасят в общинската администрация, да се  отстрани тенденцията едни и същи фирми – и то външни, в някои случаи и некоректни, да печелят търговете. Би могло да се помисли как ловешките фирми да се включат в ремонтите на общински обекти по селата, които от години са изоставени и занемарени. Строителите получиха уверението на Радина Банкова, че въпросът може да се обсъди и с немного голям бюджет от общината, да се извършват тези дейности.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“

 

 

Сподели с:


Вашият коментар