На 5-ти и 6-ти юли Община Тетевен организира ,,Лято 2019 – туризъм за всички“. Събитията са включени в Програмата за развитие на туризма в община Тетевен за 2019 г., Приоритет 4. Организиране на събития и мероприятия с местно и национално значение, които допринасят за развитието на туризма.

,,Лято 2019 – туризъм за всички“ ще се проведе в два дни. На 5-ти юли слънчевите деца от Дневния център за лица с увреждания – гр. Тетевен и Центъра за настаняване от семеен тип – с. Гложене, заедно със служители от общинска администрация и деца от училищата от Тетевен, ще посетят една от забележителностите на общината – Гложенския манастир.

На 6-ти юли от 10:00 часа денят ще започне с традиционния ,,Трабант фест“, който ще се проведе за седми път. Любители от цялата страна ще докарат своите ретро автомобили.

Вечерта от 20:00 часа жители и гости на община Тетевен ще имат възможността да се насладят на рок-концерт на група Б.Т.Р., като от 19:00 часа на пл. ,,Сава Младенов“ ще бъдат рекламирани всички природни, културни и туристически обекти на територията на общината и ще бъдат предлагани рекламни сувенири.

,,Лято 2019 – туризъм за всички“ има за цел да популяризира туризма сред младите хора, както и да рекламира възможностите за една невероятна почивка в красивия Тетевенски балкан.