Надежда Любенова Попска  от 6-в клас на ОУ,,Христо Никифоров‘‘ е класирана на  второ място  в раздел ,,Проза‘‘ на Международния конкурс ,,Заедно в 21-ви век‘‘, съобщи Полина Георгиева ЗД по УД в ОУ ,,Христо Никифоров‘‘.

Организатори на Международния конкурс са:  Фондация  „Устойчиво  развитие за България” съвместно със Синдиката  на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение „Български антифашистки съюз“, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Национално Движение Русофили, Форум „България – Русия”, Дружество „Найден Геров“, Федерация „Съюз на съотечествениците”, Руския културно-информационен център, Съюза на приятелите на България – Москва, Санаторно оздравителен комплекс „Камчия” ЕАД с подкрепата на Министерството на образованието и науката и под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на  децата и учениците за учебната 2018/2019г.

Надежда членува в клуба на талантливите деца в ОУ,,Христо Никифоров‘‘ с ръководител Полина Георгиева. Креативното есе e сътворено в този клуб. Интересните дейности в  клуба са насочени към стимулиране на творческите изяви на учениците и към формиране у младите хора на чувство на приятелство между народите. Творбата е озаглавена ,,Ние сме за мир! Да запазим  мира на планетата чрез  висока култура и висока духовност!‘‘

Церемонията по награждаването се състоя на 27.06.2019г. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център в гр.София. Бяха наградени участниците, заели призови места в конкурса и техните научни ръководители.

С изящните си изпълнения млади балерини, танцьори и певци създадоха истинска празнична  феерия.

Всички присъстващи се обединиха около призива на организаторите на вълнуващото събитие: ,,Ако конкурс ,,Заедно в 21-ви век‘‘ се провежда на повече места по нашата планета, човечеството ще живее по-щастливо‘‘

Гордеем се със своето творческо постижение!