За четвърта поредна година на 24 и 25 Май в красивия старопланински град Тетевен ще бъде проведен международния турнир по футбол за деца „За купата на Кмета на Тетевен“. Вече три години подред Община Тетевен, по случай традиционните майски празници в града, провежда турнир по футбол за деца в категориите Футбол 5 и Футбол 7. През 2016 г. участие с по две възрастови групи взеха детско-юношеските школи на домакините от Бенковски Тетевен; Славия София; Литекс Ловеч и Олимпия София, като шампиони станаха младите футболисти на Славия София.

През 2017 г. участие с по две възрастови групи Футбол 5 и Футбол 7 взеха детско-юношеските школи на домакините от Бенковски Тетевен; Славия София; Литекс Ловеч и Етър Велико Търново, като шампиони станаха младите футболисти от Търново. През 2018 г. турнирът беше в категорията Футбол 7, като участие взеха осем от най-силните школи в България – ЦСКА – София; Бенковски – Тетевен; Национал – София; Локомотив – Горна Оряховица; Ботев – Враца; Славия – София; Литекс – Ловеч и Етър – Велико Търново. Шампиони станаха децата на ЦСКА, побеждавайки на финала миналогодишните първенци от Етър – Велико Търново.

Тази година организаторите от Община Тетевен предвиждат участие само на деца възрастова група Футбол 7, но за сметка на това участие ще вземат 8 детско-юношеските школи – домакините от Бенковски Тетевен; Левски София; Хебър Пазарджик; Национал София; Чавдар Троян; ФК Радовиш Македония; Ботев Враца и ФК Севлиево. Мероприятието ще бъде открито в 9.30 ч. на ст. Георги Бенковски в гр. Тетевен от патрона на турнира Кмета на Община Тетевен Д-р Мадлена Бояджиева и бившия националния селекционер и бъдещ старши треньор на Левски София Петър Хубчев. Отборите ще бъдат разделени в две групи и ще изиграят срещите от групите на два терена на 24 Май, турнирът ще завърши с елеминационна фаза и награждаване на младите участници на 25 Май.