Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов беше сред гостите на състезание «Ваканция, здравей! Да играем безопасно!». Занятието проследиха още главен инспектор Златин Михайлов – началник РУ-Ловеч, секретарят на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Община Ловеч Даниела Данова и други.

Отборите на ОУ “Васил Левски”, “Христо Никифоров” и “Проф. Димитър Димов” представят община Ловеч на областния етап.

На 15 май в актовата зала на ППМГ-Ловеч се проведе общинския кръг на състезанието по Националната програма „Работа на полицията в училищата“, което се провежда по инициатива на ОД МВР-Ловеч и с любезното участие и подкрепа на местната комисия за БППМН-Ловеч.

Петокласниците от пет училища – ОУ «Христо Никифоров», ОУ «Проф. Димитър Димов», ОУ «Васил Левски», СУ «Тодор Кирков» и СУ «Св. Климент Охридски» мериха сили във викторина и отговаряха на въпроси свързани с пътната безопасност и безопасните игри през лятната ваканция, подаване на сигнал за престъпление и други. Първи в състезанието се класира отборът на ОУ „Васил Левски“, втори – отборът на ОУ „Христо Никифоров“ , а трети останаха учениците от ОУ „ Проф. Димитър Димов“.
Всички участници в състезатели получиха грамоти, а класираните отбори на първите три места продължават към областния етап от състезанието, където ще мерят сили с петокласници от другите общини в област Ловеч.
Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел да засили присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които да доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност. Работата по програмата създава у подрастващите модели на безопасно поведение и им помага да изградят умения за разрешаване на конфликти.

1 коментар

  1. Г-да от Общината и РУ Ловеч имам два въпроса към вас : 1.Къде да играят децата през лятото? Защо се заключват дворовете на училищата с изградени спортни площадки през лятото? Моите впечатления са,че ползващите съоръженията ги пазят.Нищо не прече вечер в 21 или 22 часа да се заключват дворовете като толкова държите на това, или това представлява трудност за училищата ? Все пак тези площадки са изградени да се ползват от децата на града ,които и без това намаляват. 2.Кога ще бъде опреснена маркировката на пешаходните пътеки около детските площадки и изградена предпазни огради, за да не излизат децата на уличното платно гонейки топките / визирам детската площадка на ул. “Ал.Стамболийски”/ ? Чакате да стане най-лошото и тогава ли ще реагирате? На тази детска площадка Община Ловеч не забила един пирон от нейното изграждане през 1986г. Не са ли ценност децата на града ни, толкова ли не заслужават малко грижа ? Децата ни знаят как да се предпазват и играят безопасно, но все пак са деца . Помогнете им и вие, за едно истинско безопасно лято, а не само да отчитате дейност като провеждате състезания.

Comments are closed.