През последните 24 часа на територията обслужвана от ОД МВР-Ловеч са отчетени 30 пътни инциденти, като при 3 от тях леко пострадали са 6 човека.
Ловешките пътни полицаи предупреждат всички водачи на МПС да спазват скоростните режими и да подготвят автомобилите си за предстоящата зима. В ход от днес е акция «Зима» и до края на месец ноември предстоят засилени проверки по пътищата.

Припомняме, че е необходимо моторните превозни средства да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия, или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4мм през периода от 15 ноември до 1 март, съгласно ЗДвП. Триколесните и четириколесните МПС следва да са оборудвани със задължителна аптечка, обезопасителен триъгълник, пожарогасител и светлоотразителна жилетка, както и с други средства за безопасно пътуване през зимата – вериги за сняг, одеяло, зареждане с антифриз, незамръзващ препарат за измиване на стъклата, изправност на отоплителната система, на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на превозното средство.
От съществено значение е добавянето на светлоотразителни елементи към облеклото на пешеходците, използването на пешеходни позлези, надлези и пешеходни пътеки за безопасно пресичане.