Официално и тържествено бе даден стартът на новата 2019/2020 учебна година на територията на община Тетевен. Близо 1830 ученика прекрачиха прага на училищата, като 142 първокласника поеха по своя път към знанието.

Д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, откри учебната година в НПГГСД ,,Сава Младенов“ – Тетевен, като от 2019 г. училището, освен национално, е обявено и за иновативно. Д-р Бояджиева пожела здраве, успехи и признание на всички: ,, Нека новата учебна година бъде успешна и ползотворна! Нека открие нови възможности за развитие, предизвикателства и интересни идеи, които да бъдат осъществени с успех! Честит първи учебен ден!“

Във всички учебни заведения в общината бяха поднесени поздравителни адреси, като в повечето от тях присъстваха представители на общинската администрация в знак на уважение. Под звуците на първия училищен звънец на първокласниците в НУ ,,Хаджи Генчо“ – гр. Тетевен, бе Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, която заедно с Тони Стоев – Зам.-кмет на Община Тетевен, пожела успех и на учениците от СУ ,,Георги Бенковски“ – Тетевен. Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, присъства на откриването на учебната година в Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги в града. Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, посети ОУ ,,Васил Априлов‘‘ – с. Градежница и в ОУ ,,Христо Ботев‘‘ – с. Глогово.