апр. 22 2016

И днес Окръжен съд – Ловеч не произнесе присъда срещу шофьора, причинил смъртта на двама тийнейджъри и ранил момиче край село Лесидрен през август миналата година

Прочетено1288пъти

oksadlovech1401161И днес Окръжен  съд – Ловеч  не произнесе присъда срещу шофьора, причинил смъртта на двама тийнейджъри и ранил момиче край село Лесидрен през август миналата година.

Подсъдимият Филип Михайлов е обвинен за това, че е причинил смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Той блъсна с колата си при автомобилна гонка три деца, движещи се пеша край пътя за село Лесидрен. Загинаха 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов. Тяхната приятелка Петя Божкова пострада със средна телесна повреда.

По делото вече са разпитани всички свидетели и вещи лица. На последното заседание обаче, възникнаха въпроси, свързани с автотехническата експертиза. Днес в съдебната зала бяха изслушани вещите лица и бе направена очна ставка между Филип Михайлов и свидетеля Юлиян Юлиянов, който се е возел в автомобила на обвиняемия  Филип Михайлов по време на инцидента. Причината за очната ставка бе разминавания в показанията на двамата.

Съдия Йовка Казанджиева реши вещите лица да изготвят скица на динамиката на движение на двата автомобила, участвали в инцидента, което включва начин на изпреварване, скорост и други, с цел изясняване фактическата обстановка. Решението на съда е и да се направи нов оглед на мястото на катастрофата. Огледът ще бъде на 28 април, като в него ще участват всички заинтересовани лица.

От прокуратурата повдигнаха ново обвинение във връзка с тройната съдебно-медицинската експертиза на Петя Божкова. Според наблюдаващия прокурор са налице основания за съществени изменения на обвинението. Установена е още една средна телесна повреда, която се изразява в травма на гръбначния стълб, което е довело до постоянно разстройство на здравето. Това обаче не променя квалификацията на престъплението и наказателната отговорност. Следващото заседание по делото е насрочено за 3 юни.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b8-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%be%d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b6%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%8a%d0%b4-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b5/

%d блогъра харесват това: