chavdarci3105157Екипа на НЧ ”Просвета-1927г.” село Чавдарци за поредна година участва и бе одобрено по програма „Младежки дейности 2015г.” . Едната инициатива бе „Засаждане на рози в центъра на селото” и е довършителна дейност от предходната година , а другата е „Възстановяване на детската площадка”. Площадката бе доста занемарена,с хартия и отпадъци, олющена боя на пързалката, люлката, в по-голямата си част повредени, затова с помощта на бащи и дядовци бяха отремонтирани.

Освен с пребоядисването на съоръженията за игра беше осигурен и пясъчник. Задружно с усмивка, весела глъч и сръчна работа се създаде място, където безопасно малчуганите да тичат и играят. Ремонтираните и вече цветни детски съоръжения привличат от далеч погледа на мало и голямо.

Целта на инициативата е да се ангажират в обществени каузи с местно значение деца, младежи и доброволци. Да се развие умението им за работа в екип, успешното изграждане на трудови навици и отговорност към околната среда. Насърчаване на доброволчеството сред  подрастващите,възпитание в екологичен дух, мотивация и промяна в насока „ Местно развитие – моят принос”.
С общи усилия и малко средства се осигури едно по – приветливо място за забавление. Лятната ваканция дойде и отново е време за игри и много настроение!
Благодарим на всички които се включиха активно в начинанието! Нека не забравяме , че от всички нас зависи да опазим площадката здрава и читава за нашите деца!