grobishta205141Павлин Иванов

Уродливостта, безочието и чудовищното нахалство в Ловеч излизат извън контрол. Монетен автомат за вход на скобелевските гробища ще събира пари от близките на починалите!

Без капчица срам, без свян, администрацията на кмета Казанджиев е поставила два автомата на входа на ловешките гробища. След вдигането на всички данъци, ред е на мъртвите и техните близки. Няма прошка, няма човещина, няма страх от нищо и от никого!

Това е начина на мислене на днешното управление в Ловеч!

Колко пари ще съберете г-н Казанджиев? Къде ще ги занесете? До там ли стигнахте да таксувате и близките на умрелите. Не ви ли стигат парите, които те плащат за гробове, места, строителни разрешения и всякакви измислени документи, с които прибирате, прибирате, прибирате ..

Няма ли да ви е срам, ако отидете на погребение върволицата автомобили каращи болни и възрастни хора да чака да се вдигне бариерата, след като пуснат заветното левче? Как да стигнат близките на починалите до гробовете?

Газят новият ви асфалт ли? Замърсяват въздуха ли? Срам! Не се сещам за друга дума, която мога да използвам публично, но убеден съм, знаете какво си мисля!

50 коментара

  1. Уродлива работа, също като алманаха за стихове, посветени на Ловеч, в който достъпа е осигурен предимно за свои хора. Ужасно грозна картина

  2. И кво информацията май се оказа невярна

  3. Категорично съм против тази такса – сега!
    На градските ни гробища, в момента от слески тип ред трябва да има, но не отзад – напред. А то за Там, да не забравяме, че ред няма.

    Представете си гробищен парк Стратеш като обществено място :
    – с безопасна пешеходна алея до входа
    – асфалтиран паркинг за колите, който да оправдае частично таксата
    – изчистени от стари клони странични пространства
    – по-малки практични кошчета на повече места, за удобство. И почистване на същите съобразено по график особено след големи християнски почитания на мъртвите
    – с указателни табели за правилата в гробищния парк, които да респектират гражданите.
    – с ограда – съобразена с планът за разширение на парка
    – охрана, която да следи редът да се спазва и не се оскверняват паметниците през ноща от недобросъвестни граждани и животни.
    – оформени основни асфалтови алеи между самите гробищни места, за да се облекчи достъпа до тях.
    – с табла на входа, на които да се поставят паметни ноти за починалите

    Вероятно след обсъждане може да се добавят и други практични детайли за благоустройство на гробищен парк Стратеш, но сега и това няма там.

    В случай, че изброените неща са налични – да, може да се постави автомат за таксуване на колите, които влизат в гробищния парк и е регулиран този процес.
    Нека обаче се помисли и за безплатна алтернатива, за тези които нямат възможност да заплатят или не желаят. В началото на бившата Промишлена зона на град Ловеч се пресичат второкласни пътища, но специалистите да прегледат и проверят къде там може да се оформи място за до 5 коли безплатно.

    Размерана таксите за погребение, които влизат в касата на общината за гробищния парк са с доволно голям размер. Сред тях най-абсурдна ми се видя тази, която се заплаща за разрешително да влиза фирма, която да изработи надгробния паметник и пространството около него – хем правиш благоустройство, хем си плащаш.

    Не може само да се взема – трябва и да се дава, приучава на ред и спокойствие прилежащата към общината гражданска общественост.

    1. Здравейте – ритуала с некролозите е доста комерсиален, но се замислете и че е част от “наследството” на предадени християнски канони от уста на уста.
      Трудно ще е да обясниш на масата, че тази показност на мъката не им я намалява. Нормално е да се започне ограмотяването с ясни текстове и послания за това, че мястото на некролоите не е навсякъде в населените места, а на определените за това от общината. Ще има недоволни, но след време и много доволни.

    2. Съгласна съм, че не трябва навсякъде в населените места да те “гледат” снимки на покойници с лични текстове. Ритуала с некролозите и много комерсиален. Църквата трябва да се заеме и поясни на миряните, че този лист хартия не облекчава мъката, а напротив. Нека има места за почит, но строго определени и регламентирани.

  4. Oт случайните ми посечения в гробищата на някой европейски градове (Париж и Лондон), не видях изобщо да са достъпни за автомобили. В Париж, дори е туристическа забележителност, ще поровя за името му…
    Изглеждат като паркове с алеи, прекрасни места за разходка…
    Дано и ние се научим, да си уважаваме така покойниците!
    Повръща ми се от нашето “уважение” с веещи се на парцали некролози, по диреци, дървета и огради. На моите деца от сега съм им забранил, да ме “уважават” по тоя начин.

  5. Тооочно така, пипо, за тебе е добре въпросът да е политически, а такива като Ивайло са най-удобни за партийните ти манипулации, защото сега машинаторите лесно мимикрират като” добри и човечни” противници на геноцида. На кмета така или иначе му остава една година до края на мандата му. Тъжната питанка следва после.Кой да е следващият, по-добър, по-компетентен, по-безгрешен от този? Аз лично не се сещам какви кандидатури ще предложат партиите. Да си спомним грозната и смехотворна кампания през 2011.

    1. съпричастен, ти си платен драскач и лизач. Личи ти мнооого отдалеч!
      Кажи колко е надника или си на брой постове?

  6. Ивайло, не политизирай проблема, обръщенията и тонът, с които общуваш тук, не ти правят чест! Отиди в Общината и на среща с Казанджиев му постави интелигентно и аргументирано своите искания.

    1. съпричастен, въпросът е политически, защото говорим за комунистическият геноцид на кмета. Ивайло го е написал много точно: „Защото добрите и човечните не са ви удобни и ви пречат да си правите мръсните постъпки, но има хора които никога няма да можете да пречупите!” Оставка на кмета! Оставка! Оставка!

  7. Добре са го решили!
    Който иска с колата да си бръмчи из гробищата – да си плаща!
    С коли в гробищата влизат само хора дето правят бизнес от това (и тук таме някой, дето се мисли за велик, че се вози на кола). Катафалки, каменари дето правят паметниците… Разбира се че ще си плащат!
    Паркинга е голям от вън и като не им се плаща, да спрат там.
    В гробищата е редно да е тихо и спокойно и това е стъпка в правилната посока!

    1. Jikev, ти си завършен тъпанар

    2. А ти искаш ли да ти покажа колко шумно може да ти стане около ушите като вляза с мотора по кривка + без заплащане! Ясно е че си поредното платено протеже на Г-н Казан. В гробищата е редно да влизат честни и добри хора и това е стъпка в правилната посока! Ей прасета тарикатски, значи тези които правят бизнес само те можело да влизат, щото правели бизнес, а останалите хорица ще бъдат натискани и принуждавани със всякакви мръсни постъпки от червената сган на казана, да се отказват да влизат със МПС. Защо бе прасета!!!??? Защото сте свине за това! Защото ви е яд че все още има добри и човечни хора, които карат възрастните си родители и баби до по-далечните горни гробове, до които възрастните хорица им е трудно да вървят пеша по баира натоварени със туби с вода, лопатки, цветя и други прибори с които поддържат гробовете на близките си! Защото добрите и човечните не са ви удобни и ви пречат да си правите мръсните постъпки, но има хора които никога няма да можете да пречупите! Ще ми толерират хората дето правели бизнес, най мръсните и подли хора са бизнесмени-селски тарикати.Точно те трябва да се таксуват, защото те рушат и съсипват гробищния парк, защото те печелят като влизат със тежкотоварна техника. Помияри!

    3. Jikevjikev, ти се извъди един обикновен празнодумец с ограничен подбор на изразни средства на личност с ментални отклонения, което не изключва възможността да си просто луд. В твоя случай изникват два въпроса – къде е заминал цирка и защо са те оставили ?

  8. Пък площада го подари за строежа на храма на сатаната отделно го съфинансира. Нромално е като всички мълчите да се извършват и други партийно-сатанински дейности. То не може да се раздава все от някъде трябва да се взема.

  9. Ужас

  10. Не казвам, че кметът е “китка цвете”, ама замисляте ли се дали ТОЧНО И САМО той е в основата на всичко? Тези пари не отиват в личния му джоб. Без волята на общинския съвет кметът не може да направи нищо. Я се замислете защо така е припрял за пари?
    Защото целия този раздут щат в Общината и общинските фирми иска ПАРИИИИИИИИИИИИИИИИИИ… де що има полицай пенсиониран – все в СКОРСа (Общинска Охрана) го пращат… бившия шев на РПУ-то Краси Калев, Боби Митев (дето не стига, че жена му взима в съда 2800лв чисти на месец, ами и той суче яката от нас, нали две деца в чужбина издържа), Гриша Генов и други знайни и незнайни. А заплатите им са над 1000лв на калпак…
    За “водното” не ми се говори… и там щатът е раздут яко и то с тлъсти заплати (700-800-1000лв), масово заети от пенсионирани полицаи и други връзкари. На Гошо Жицата (“комисар” Иванов) кажи-речи половината рода на жена му е там…

    Е… тия всичките пиявици откъде мислите, че ще смучат? От нашия гръб. Всеки ревнал срещу кмета и иска пари. Всеки връзкар – другите да махнат, него – не. Еми… то все отнякъде трябва да избие.

Comments are closed.