52-годишен мъж е задържан в РУ Луковит след проведена специализирана полицейска операция срещу разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол.

На 11 септември в с.Румянцево, служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч, съвместно със служители на РУ Ловеч и РУ Луковит са провели операция срещу незаконното разпространение на акцизни стоки.

При извършено претърсване в къща обитавана от 52-годишен мъж, в специално обособен тайник полицаите са намерили и иззели общо 118 кутии цигари без бандерол, а в друго помещение са открили 63 патрони, държани без надлежно разрешение съгласно изискванията на ЗОБВВПИ. По случая е образувано досъдебно производство, собственикът на къщата е задържан за срок до 24 часа и работата продължава.

В хода на операцията полицаите са извършили претърсване и на търговски обект в с.Румянцево, където са открили и иззели 60 кутии цигари без български акцизен бандерол, като за установеното нарушение е съставен акт по ЗАДС на управителят на магазина.

Сподели с:


Вашият коментар