На 28.09.2019 год. около 23.50ч. на кръстовището между ул. «Цачо Шишков» и бул. «България», лек автомобил «Фолксваген Битъл» управляван от мъж от Ловеч, не е  пропуснал движещия се по пътя с предимство «Шевролет Спарк» и двата автомобила се се ударили.  В резултат на сблъсъка са нанесени материални щети по превозните средства , а водачите им и две жени пътували във «Фолксваген»-а са с леки повърхностни наранявания.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни,  на водачът на «Фолксвагевн»-а е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 28 септември около 15.00ч. в с. Славяни, 51-годишен мъж при управление на лек автомобил «Шевролет» на заден ход е блъснал момиченце на 1,5 години. След инцидента детето е откарано незабавно в болница,у където е оставено за наблюдение. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП и работата по случая продължава.

На 29 септември около 11.10ч. в с. Гложене,  28-годишен мъж от Пловдив при управление на заден ход на лек автомобил «Мерцедес» е блъснал 79-годишен мъж, който се е придвижвал с мотопед.

В резултат на сблъсъка са нанесени материални щети по двете превозни средства, а водачът на мотопеда е с контузни рани по тялото, без опасност за живота. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, на водачът на лекия автомобил е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж от Тетевен, който на 30 септември около 02.00ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Златна Панега след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,9 промила.

19-годишен младеж от с.Пресяка е задържан в РУ Ловеч по подозрение, че в нощта на 27 срещу 28 септември е отнел лек автомобил «Ауди», паркиран пред частен дом в селото. Превозното средство е било оставено отключено, с контактен ключ поставен на таблото. Автомобилът е открит малко по-късно, в землището на гр.Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

Сподели с:


Вашият коментар