dpspres206141В събота, областното ръководство на ДПС даде пресконференция. Моля, прочетете до край тезите, идеите, мненията и коментарите. Интересно е!

Павлин Иванов

Резултатите от евровота са исторически за ДПС, това е една от констатациите на областното ръководство на Движението за права и свободи. Днес с 7697 гласа има вече нови предпоставки пред партията в област Ловеч. Следствие на тези резултати, ДПС има амбиция и аргументите да вкара за първи път депутат в Народното събрание на следващи избори.

При подготовката за вота от ДПС са заложили на местния патриотизъм и шовинизъм – председателят на младежкото ДПС Елхан Кючук, четвърти от листата на движението (който е свързан с с. Малиново) е вече избран за евродепутат. Ловеч има евродепутат от ДПС, с гордост заявиха от областното ръководство.

Другото, на което от партията са заложили е пълната, 100%-ва мобилизация на всички структури. И последно, един фактор, който никога не е за пренебрегване, в ДПС е дадено 100% доверие на младежката организация. Според ръководството, за първи път освен традиционните футболни турнири са организирани и турнири по белот, турнири по тенис на маса, събра ли са любителите на шаха и по-интелектуалните спортове.

Ловешката младежка организация на партията след изборите не е спряла с инициативите, и е дарила на неонатологията в МБАЛ Ловеч стъклени шишенца.

Благодарност към РИК Ловеч за добрата работа по време на изборите изказаха от ДПС. Благодарение на добрата организация, създадена от Областна администрация Ловеч, РИК е първата комисия в страната, приключила приемането на протоколите и обработила резултатите.

Председателят на областния съвет на ДПС Юнал Мъстънов заяви, че ДПС е показала облика си в тези избори, и резултата е, че област Ловеч има евродепутат. В четири общини партията е първа политическа сила – Ябланица, Угърчин, Летница и Луковит.

Мъстънов коментира и упрека на народният представител Николай Нанков , че секретаря на Областна администрация не си е свършил добре работата по време на изборите. Според лидера на ДПС, работата е свършена и то доста добре, защото екипа, който е осъществил протичането на изборния процес, е работил и по времето, когато Нанков е бил областен управител.

Мъстънов поздрави победителите в изборите ГЕРБ, но заяви, че победител е ДПС и от партията ще участват активно в процесите в Ловешка област. Според лидера, Ловеч е колапс в момента и със всяка изминала година, затихва, затихва, затихва. Областта значително е намаляла, като население и в момента е едва около 100 000 души.

Ловеч може да се гордее с г-н Кючук, който е вече евродепутат, заяви зам. председателя на партията Велев. Кампанията от врата на врата е дала резултат.

Гордостта за ДПС са изборните резултати в Луковит. Председателя на местната структура Севдалин Асенов коментира успеха с факта, че е успял да вдигне организацията на крака и бил сред избиратели постоянно, помагал е на хората и резултата е видим.

 

Юнал Мъстънов декларира, че ДПС не е купувала гласове, няма контролиран вот или упражнен натиск. Причината за успеха е добрата кампания и свършената работа.

 

Захари Велев съобщи, че е получил информация, че от водещата партия е упражнен контролиран вот, но сигнал не е подаден, тъй като това не може да се докаже.

 

„Ловеч днес“ попита лидерите на ДПС как си обясняват шеметният успех на партията в Угърчин, където имат 4 пъти по-голям вот в сравнение с предишни избори, а същевременно, по официални данни, в тази община безработицата е рекордно висока – над 60%, именно при тяхното управление. „Ловеч днес“ помоли за разяснение, как безработните и логично най-бедни хора по време на управлението на ДПС и БСП, гласуват точно за тези, които са ги оставили да бъдат такива точно днес, а именно –днешните управляващи.

 

Юнал Мъстънов каза, че тези общини са били крайно бедни от началото на демокрацията. По време на различните управления, в които е участвала ДПС, лидера на партията е искал да бъде изграден екарисаж, който да даде работа на хората.

За всички тези години, жителите на Угърчин са били лъгани многократно от всички. Според Мъстънов, това е наказателен вот – в Кирчево, Летница, Лесидрен и в помашките села, за неизпълнените обещания на предишни управляващи.

Зам. председателя на ДПС в Ловеч изтъкна факта, че лидера на партията Лютви Местан е бил учител в Угърчин. Днес вратите на неговия кабинет са винаги отворени за хората от Ловеч. Не знам дали има друга такава област, която почти всяка седмица е при него, за да се решават проблеми бързичко. Хората, като че ли са повярвали, че не е толкова сложно да се решават проблемите или пък да бъдат възложени на ДПС, която да ги реши.

Част от успеха в тези избори е на г-н Местан, категоричен е Велев.

 

„Ловеч днес“ попита дали, ако някой не се познава лично с г-н Местан, проблема му няма да бъде решен?

Който се е обърнал към нас, проблемът му се решава, обясни Велев и посочи, че ДПС са помагали на много и различни хора. Хората разбраха, че ако вземат 20-30 лева за да гласуват за някого, това не им решава проблема. Ще ги похарчат и после какво? Народът се е променил и разбрал, че тези пари не му вършат работа. Настоявали сме, където има спечелени проекти, да участват местни фирми и работници.

 

Казвате, че народът е „поумнял“. Как тълкувате това, след като профила на електората на ДПС, според аналитиците, е с най-ниско образование, попита „Ловеч днес“. Казвате също, че съдействате на хората за работа. Не е ли по-важно, държавата и институциите да създадат условия за това да има работа, а не хората да търсят партиите за това.

От ръководството на ДПС отговориха, че например, вратата на секретаря на Областна администрация е винаги отворена за всички. Може би нашият електорат не може да разбере какво е да бъдеш главен секретар на Областта, християните това нещо са го разбрали и няма човек, който да е върнат или да не е подпомогнат, заяви Емил Емилов, главен секретар на Областна администрация Ловеч. Аз контактувам с общински администрации и отивайки в дадена община не казвам „аз съм представител на ДПС“ и не питам в лично качество.

Нашите избиратели разбират какво е Европейския съюз, тъй като от всяка къща има човек, който работи в Европа и изпраща пари от там. Те разбират най-добре какво е свободно придвижване на хора, стоки, капитали.

Не мислете, че те са много прости, защото имат основно образование, каза зам. председателя на областната структура. Велев поясни, че образованието не прави човека качествен. Познавам много висшисти, които не са по-добри от тези хора.

Преди всеки избор, казвам на електоралната единица, децата задължително на училище, обясни Юнал Мастънов. Да, вярно е, че има едно поколение, което няма образование. Но тези хора разбраха, че децата задължително трябва да учат. Аз се гордея с Луковит, защото ромчетата вече са на училище. Да, има и битови проблеми, хората нямат пари, но има талантливи деца, на които ние помагаме.

Митът, че родителите няма да получат пари по чл.9, ако децата не ходят на училище, умря. Самите хора разбраха, че децата трябва да учат, категоричен е лидера на ДПС в Ловеч. Лошото е, че сега ромите ходят на училище, а християнчета не.

От областното ръководство на ДПС са радетели на идеята, чрез правителството да бъдат въведени задължителни униформи за учениците. Така децата ще бъдат еднакви. Не едното да бъде с маратонки за 100 лева. Не може половината деца да ходят като проститутки и педераси, извинявайте, каза Захари Велев.

 

С оглед на вашият резултат, който бележи сериозен ръст, имате ли усещането, че за вас гласуваха и избиратели на коалиционният ви партньор БСП?

Всяка партия да си гледа централата, каза лидера на ДПС в Ловеч Юнал Мъстънов. Какви катаклизми има в коалиционният партньор, да се оправят. Ние имахме проблеми, когато те бяха на върха. Ние си решихме проблемите. Сега те имат проблеми. Ако тези хора са долу, между хората си, ще си върнат резултата. Не си ли сред електората, с ръцете си да те пипнат, да не чакат добри резултати. Близко до електората, каквото си обещал, свърши си го, обобщи Мъстънов.

 

„Ловеч днес“ помоли за коментар, относно казаното на пресконференцията на депутата Горов от БСП, че социалистите „ще наложат на коалиционните си партньори, категорично по-лява политика“.

Ако на мен някой ми наложи тотално лява политика, аз напускам ДПС, категоричен беше Юнал Мъстънов. Самият лидер да ми наложи лява политика или крайно дясна, си подавам оставката. Ние сме в центъра, либерали, свободно мислещи.

Коалиционният партньор да си гледа паничката! Той не може да ни налага лява идея, смята лидера на ДПС. Аз съм расъл по времето на лявата идея, благодаря!

14 коментара

  1. След около 10 години държавата ни ще бъде с определен Тюрко-Ромски облик и съответното преобладаващо население както вече необратимо се случи с Германия ,Австрия и Швейцария.За сведение на доста хора които не са си правили труда да проучат основните неща за произхода на тези две азиатски и близки по дух и поведение народности ,Турците произлизат от това което сега е държавата Тюркменистан в Средна Азия (сегашната си държава ,Турция я основават след като около един милион Тюрк-огузи се изнасят от Тюркменистан между11- 12-13 век и заграбват Мала Азия от Гръко-Римляните (Византийците ) и там езиково усвоявайки и кръвно смесвайки се с местни малоазийски народности като Хети ,Лидийци ,Фризи създават народността известна ни сега като Малоазийски Турци които обитават повече от осезаемо и България.Ромите(Циганите ) са една доказано генетично и езиково Индийска народност (най-кръвожадната и непоправимо зла ) произлизаща от областите Раджастан и Пунджаб в Индия.Те са се изселили около 10-11 век от Индия в търсене на лесен и безгрижен живот ползвайки благата на трудолюбиви Европейски народи.В Европа са проникнали възползвайки се хитро от безпорядъка предизвикан от Турското нашествие в Юго-източна Европа и Арабското нашествие в Юго-западна Европа.Винаги са били използвани от Турците и Арабите като техни най-верни съратници в зверските изстъпления срещу покорените Европейски народности.В настоящето време няма град, градче или селище в България в който Ромо-индо-циганите да не извършват насилие ,грабежи ,убийства върху Българи.Не посагят единствено на живота и имуществото на Турците ,поради страх от мигновенна жестока саморазправа и кръвно отмъщение от страна на Турците (както неотдавна в самата Турция ,Турци се надигнаха и пребиха и запалиха цяла Циганска махала там заради това че местен Циганин (Ром) ударил плесница на Туркиня).Тук обаче в България ,Циганите осъзнават ,че сме пословично склонен към покорство народ и все повече и повече проявяват безподобна животиснка дързост и рядко минава ден в който Цигани да не са убили Българин или да не са блудствали с Българка или с Българско дете.До това унизително състояние ни доведе Страхът който в почти всяко Българско семейство е насаждан в мозъците на всички Българчета и ги приучва от малки на непреодолим страх и подчинение пред Кръвожадните Роми-Цигани и те разбирайки ,че ги превърнахме с поведението си в наши настоящи Владетели имат и съответното поведение към нашия живот ,достойнство ,чест.В крайна сметка всеки народ на тази Земя има участта която си заслужи ,това никой не би могъл да го отрече…

  2. След около 10 години държавата ни ще бъде с определен Тюрко-Ромски облик и съответното преобладаващо население както вече необратимо се случи с Германия ,Австрия и Швейцария.За сведение на доста хора които не са си правили труда да проучат основните неща за произхода на тези две азиатски и близки по дух и поведение народности ,Турците произлизат от това което сега е държавата Тюркменистан в Средна Азия (сегашната си държава ,Турция я основават след като около един милион Тюрк-огузи се изнасят от Тюркменистан между11- 12-13 век и заграбват Мала Азия от Гръко-Римляните (Византийците ) и там езиково усвоявайки и кръвно смесвайки се с местни малоазийски народности като Хети ,Лидийци ,Фризи създават народността известна ни сега като Малоазийски Турци които обитават повече от осезаемо и България.Ромите(Циганите ) са една доказано генетично и езиково Индийска народност (най-кръвожадната и непоправимо зла ) произлизаща от областите Раджастан и Пунджаб в Индия.Те са се изселили около 10-11 век от Индия в търсене на лесен и безгрижен живот ползвайки благата на трудолюбиви Европейски народи.В Европа са проникнали възползвайки се хитро от безпорядъка предизвикан от Турското нашествие в Юго-източна Европа и Арабското нашествие в Юго-западна Европа.Винаги са били използвани от Турците и Арабите като техни най-верни съратници в зверските изстъпления срещу покорените Европейски народности.В настоящето време няма град, градче или селище в България в който Ромо-индо-циганите да не извършват насилие ,грабежи ,убийства върху Българи.Не посагят единствено на живота и имуществото на Турците ,поради страх от мигновенна жестока саморазправа и кръвно отмъщение от страна на Турците (както неотдавна в самата Турция ,Турци се надигнаха и пребиха и запалиха цяла Циганска махала там заради това че местен Циганин (Ром) ударил плесница на Туркиня).Тук обаче в България ,Циганите осъзнават ,че сме пословично склонен към покорство народ и все повече и повече проявяват безподобна животиснка дързост и рядко минава ден в който Цигани да не са убили Българин или да не са блудствали с Българка или с Българско дете.До това унизително състояние ни доведе Страхът който в почти всяко Българско семейство е насаждан в мозъците на всички Българчета и ги приучва от малки на непреодолим страх и подчинение пред Кръвожадните Роми-Цигани и те разбирайки ,че ги превърнахме с поведението си в наши настоящи Владетели имат и съответното поведение към нашия живот ,достойнство ,чест.В крайна сметка всеки народ на тази Земя има участта която си заслужи ,това никой не би могъл да го отрече…

  3. “Който се е обърнал към нас, проблемът му се решава, обясни Велев и посочи, че ДПС са помагали на много и различни хора. Хората разбраха, че ако вземат 20-30 лева за да гласуват за някого, това не им решава проблема. Ще ги похарчат и после какво? Народът се е променил и разбрал, че тези пари не му вършат работа. Настоявали сме, където има спечелени проекти, да участват местни фирми и работници.”

    Ще пукна и тутакси, ще се възнеса към небесните двери………….. О, БОЖЕ помогни!
    Бе вие не сте преставали да купувате гласове бе, еййййй. На тези избори дори смело мога да твърдя, че бая пара потрошихте само и само да вкарате евро депутати.

  4. Безпринципните коалиции (“Сульо, Пульо, Атанас и аз”) водят неминуемо до отлив на избирателска маса. Двата опита на БСП в такива коалиции го доказаха.
    Едно от хубавите неща на ГЕРБ е, че не влязоха в такава безпринципна коалиция. Затова, добри-лоши, но си запазиха електората като цяло.

  5. Author

    Здравейте, направил съм официално запитване за среща и искане за интервю с г-н Узунов. Очаквам отговор, за който ще ви информирам.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  6. И аз имам една молба към г-н Иванов. Моля да осигурите коментара на Евгени Узунов и Димитър Горов по изказванията на Мъстънов и Велев. Моля също така да направите анкета сред местните привърженици на БСП и активистите им – например от общинския съвет по казаното от ДПС лидерите.

  7. Имам молба към г-н Иванов. Моля, извадете от архива тази статия преди парламентарните избори, когато и да са те. Хората са с къса памет.
    И още една молба – изпратете тази статия на дядо Гавриил. Няма ли да се задейства БПЦ? Когато Луковит, Летница и Угърчин станат като Пазарджик, тогава ли ще прогледне църквата? Тогава ли ще прогледнат и “негласуващите”?

    1. Author

      Уважаеми г-не/г-жо, сайтът “Ловеч днес” е отворен за всички, включително и за БПЦ. Ако църквата се интересува от случващото се в Ловеч, вероятно има начини да се информира и вероятно го прави.
      Както знаете, всеки който се интересува от събитията в Ловеч намира начин да получи информация. Вече е толкова лесно. Какво прави след това е въпрос на избор.
      Предполагам, че сред хилядите читатели, които ежедневно посещават “Ловеч днес” има и служители на БПЦ.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  8. ….Шовинизмът им е признат…..отворените врати обаче не са за християните….едни плагиати на които нито бащите им, нито дедите им са допринесли за култура , бит или просперитет на българската държава….сега същите които до вчера говореха за дискриминация…не я ли правят зрелищно! Цинизъм , наглост и арогантност….до вчера цицали от себеподобни ,човекоподобни…сега мачкат! А как живеят така наречените техни хора…едни от най смирените….как тяхното министерство въобще им отпусна субсидии за тютюна…за животните…а ги оставиха да мизеруват…И сега срещу смешните 30 лева имат наглостта на техен гръб на гръмки фрази. А как РИК в изборния ден, на разположение на който бяха две коли, едната в 10.10 часа отпътува да гласува еднолично в родния край подпомагащия организацията. Толерантността на една държава и търпимостта на един народ доведе до всичко това…..

  9. По времето на лявата идея, когато също е живял Мъстънов, имаше работа и доходи за целия сегашен електорат на ДПС. Сегашното свободоюлбиво време създаде такива величия от ДПС като шурея Алчо и Дилян Пеевски. И структурите на ДПС, които казват кой да цоца и кой не. Ако на мен някой ми наложи тотално лява политика, аз напускам ДПС, естествено ще каже Юнал Мъстънов

  10. Спи народе, спи! Кой ни продаде на ДПС?!

  11. За тях хората са “електорални единици”! Дали си даваме сметка какво наистина се случва?!

  12. http://www.segabg.com/article.php?id=701196 ДПС взе лъвския пай и от последните пари за регионите

    Аферим, машала, евала, аркадаш Станишев и аркадаш Горов

  13. На изборите на есен пак си стойте у дома! След униформите ще дойдат бурките, вместо мекото засега “християнчета” сигурно ще наричат децата ни “гяурчета”, ние ще сме не граждани, а “електорални единици” и ако сега само четем какви бисери са надрънкали, после ще гледаме мъстъновци и велевци как беснеят над бащино ни огнище! Пак гласувайте за продажниците БСП, дето им изсипаха и власт, и самочувствие или за втория им ешалон Бареков!
    Хора, осъзнайте се! За десните има два избора – РБ или ГЕРБ, за левите остана един – АБВ. Но излезте наесен и гласувайте! Вече залогът не е ляво и дясно, вече залогът е “Ще я има ли България?”.

Comments are closed.