pari2802121Павлин Иванов

Гняв! Това мога да кажа, че изпитвам. Съжалявам, че е така, но не мога да определя по друг начин напиращо в мен чувство. Гняв породен от системните лъжи, внушения и опити за манипулации, на едни неподготвени хора, спрямо други такива.

Вчера в залата на Общински съвет се проведе заседание на Постоянната комисия по икономическа политика и евроинтеграция. Проблемната тема за поредна година е Такса битови отпадъци, методологията за нейното определяне, и най-главното, защо трябва ловалии и жителите на селата да плащат много повече заради бездействието на градската администрация и нерешителността на огромната част от общинските съветници.

Няколко години се борим да накараме Община Ловеч да изпълнява добре, на поносимо ниво, своите задължение да управлява добре дейностите свързани с отпадъците.

Искаме нещо просто – левовете от семейният ни бюджет, с които плащаме за чистота да бъдат толкова, колкото е нужно. Ни повече, ни по-малко. Такса битови отпадъци да бъде определяна по значително по-справедлив начин.

Това означава, а точно така е предвидил и закона, че който замърсява (изхвърля) много, плаща повече. Който замърсява и изхвърля по-малко, плаща по-малко. Просто и смислено, нали?

И както във всяко просто и смислено нещо, все ще се намери някой, който да напълни памперса с благовония и да опорочи всичко.

Опорочаването е в резултат на няколко предпоставки:

–      Некомпетентност – от непознаване на материята, липса на интерес или капацитет за разбиране на същността и като следствие нарушаване на общественият интерес

–      Преднамереност. Обикновено има някаква икономическа цел. Обикновено, тя е доста сериозна.

–      Неумишлено – подценяване на важността по отношение на съответните действия или бездействия.

–      Преследване на политически цели

 

Когато предпоставките са подкрепени с откровени лъжи, некоректни внушения и опит за манипулация на общественото мнение, като част от подготовката за бъдещи действия, резултатът, както винаги е константен – данъкоплатците плащат скъпо за лошо управление.

Гражданите плащат буквално от изтънелият си бюджет все повече и повече. Докога така?

 

В момента тече подготвителна кампания, чрез изявите на „авторитети“, за да бъдете подготвени за още изсмукване на пари от вашите джобове. Целта е да се определят „лошите“, да се посочи „врага“, властта да остане „чиста“, да изсимулира „защита на общественият интерес“, чрез фасадни действия.

Вчера, на икономическата комисия станах свидетел точно на това. Е, лично на мен, това ми идва доста в повече.

В следващите ми коментари ще се постарая аргументирано да ви обясня, как градската власт ще се опита да ви вдигне таксата. Дали това ще се случи, зависи и от вас, вашият глас, вашето недоволство или както обикновено от вашето мълчание.

Ако не упражните вашето влияние, уважаеми ловчалии, ще плащате все повече и повече.

Изборът е ваш!

 

Очаквайте утре аргументи и факти

4 коментара

  1. Колко пъти да пишем по тази тема? Пука ми и още как, ама файда никаква. Сумата му нерви потрошихме…..

  2. тъй като гледам май и на гражданите не им пука, пълно мълчание по темата

  3. Има вратичка в закона която позволява определянето на таксата да става по другия начин от който ловешките общинари охотно се въсполват

  4. Грам не им пука за гражданите на нашите мили общински съветници!

Comments are closed.