На 17.06.2017г. на път LOV 3168 КМ 13 е настъпило пътно-транспортно произшествие, при което л.а. «Исузу Тропер», управляван от 31-годишен мъж от град Ловеч при маневра завиване на ляво, навлиза в насрещното движение и се сблъсква в насрещнодвижещият се л.а. «Фолксваген Бора», управляван от 26-годишен мъж от гр. Ловеч.

Вследствие на ПТП са пострадали водача на «Исузу»-то и пътничката от «Фолксваген»-а. Същите са прегледани на място от екип на спешна помощ и са освободени за домашно лечение. На двамата водачи е извършена проверка за алкохол, като на водача на «Исузу»-то пробата отчита 2.12 промила алкохол и му е съставен АУАН.

Пробата за алкохол на другия водач е отрицателна. По случая е образувано бързо производство.

На 16.06.2018г. на АМ “Хемус” 44-годишен румънски гражданин, управляващ л.а. «РЕНО МЕГАН», при движение с несъобразена скорост по мокро пътно платно губи контрол над автомобила, поднася се и се блъска в средната разделителна мантинела. В резултат на удара са настъпили материални щети по автомобила, а  на водача е съставен акт по ЗДВп.

На 16.06.2018г. в с. Александрово, област Ловеч е настъпило пътно-транспортно произшествие между товарен автомобил  «Скания», управляван от 60-годишен мъж от град София и велосипед, управляван от 60-годишен мъж от селото. Товарният автомобил е изпреварвал велосипеда, но велосипедиста  навлиза в лява пътна лента и се удря в задна дясна гума на ремаркето на товарния автомобил. Водачът на велосипеда е откаран в лечебно заведение в град Ловеч, където е прегледан и освободен с контузна рана на лявата ръка. Водачите са изпробвани за алкохол, като водача на «Скания»-та е с отрицателна проба, а на велосипедиста е отчела 2,13 промила. Съставени са актове по ЗДВп. и на двамата водачи.

На 17.06.2018 г. в РУ-Ябланица е образувано досъдебно производство, за това че на 16.06.2018г. е спрян за проверка л.а. “Фолксваген Пасат”,управляван от 19-годишен младеж от с.Осиковица общ.Правец, собственост на 35-годишна жена от с.Врачеш, при която е установено,че  на пода в дясно до предна дясна седалка са намерени и иззети три броя станиолени опаковки със суха тревиста маса около 3гр, която след направен полеви тест реагира на канабис. Извършено е претърсване на «Фолксаген»-а. Работата по случая продължава.