От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 20 юли около 19.45 ч. на второкласен път II-35 км. 34+200, 33-годишен при управление на лек автомобил с несъобразена скорост и след изпреварване на друго превозно средство е загубил контрол върху управлението. Автомобилът е напуснал пътното платно и се е преобърнал в дясно от пътя. При инцидента леко е пострадал 27-годишен пътник от превозното средство, а пробата за алкохол на водачът е отчела 1,11 промила алкохол в издишания въздух. На водачът е съставен акт за нарушение на ЗДВП и работата по случая продължава.

Вчера около 22.10ч. в с. Петревене, автопатрул на РУ Луковит е спрял за проверка лек автомобил управляван от 33-годишен, криминално проявен мъж. В хода на проверката е установено, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и работата продължава, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че на 20 юли около 21.00ч. на пътя Плевен-Ловеч, в района на разклона за с.Славяни са счупени стъклата на паркиран там лек автомобил, собственост на 46-годишен мъж от селото. Работата по случая продължават служителите на РУ Ловеч.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство срещу 54-годишен мъж от града, който на 20 юли около 19.00ч. е установен да управлява лек автомобил без регистрационен номер и без регистрация, каквато се изисква по закон. Работата по случая продължава.

В седмицата от 12 до 18 юли ловешките пътни полицаи, в рамките на специализирана операция, целяща подобряване на пътно-транспортната обстановка, са констатирали 42 нарушения, за които са съставили 11 акта и 31 глоби с фиш.