От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират, че в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство, след като на 08 септември около 04.15 ч. екип на сектор „Пътна полиция“ е спрял за проверка водач на лек автомобил и при тестването му с техническо средство е установено, че шофира под въздействието на наркотични вещества.

На 08 септември около 14.00ч. в с. Александрово, 27-годишен мъж при управление на лек автомобил е спрян за полицейска проверка при която в превозното средство е открито пликче, с прахообразно вещество и тегло около 0.5 грама, което при тестване е реагирало на наркотично вещество. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

20-годишен от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 07 срещу 08 септември при управление на лек автомобил от Ловеч към кв. «Продимчец» е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Ловеч продължават работа.