ohridskilovech1109141Общинският съвет разреши на сесията си вчера шест паралелки с допустима минимална пълняемост без нужда от допълнително финансиране. Четири от тях са в СОУ „Тодор Кирков“, а две – в СОУ „Св. Климент Охридски“. Предложенията направи кметът Минчо Казанджиев след мотивирани искания от директорите на двете училища, както и от родители на ученици от II „а“ клас на СОУ „Тодор Кирков“.

     За училището в ж. к. „Червен бряг“ паралелките са във II „а“ клас с 15 ученици, III „а“ клас с 14 ученици, IX „а“ клас, профил „Технологичен“ – „Информационни технологии“, със 17 ученици, и X „а“ клас, профил „Технологичен“, също със 17 ученици.

     За СОУ „Св. Климент Охридски“ са разрешени общообразователната непрофилирана паралелка в IX клас със 17 ученици и паралелката в XI клас – хуманитарен профил, също със 17 ученици.

     Същевременно съветниците възложиха на кмета да извърши проверка на пълняемостта на паралелките в тези две училища и да внесе информация за това в общинския съвет.

1 коментар

  1. Гърчещо се в конвулсиите на собственото си оцеляване СОУ дали е добро и за децата, и за учителите? Не е ли вече безкрайно късно да се предприемат необходимите стъпки, за да се прекрати това?

Comments are closed.