Представяне на нова интернет-платформа се състоя на 21 февруари 2018 г. в залата на Общински съвет – Ловеч, чрез нея общинските съветници преминават от хартиено към електронно обслужване. На събитието присъства и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Да представят системата и да отговорят на въпроси в Ловеч бяха пристигнали Стефан Крайчев и Милен Александров от фирмата-производител. Платформата позволява на общинските съветници  чрез персонални преносими компютри (лаптопи), телефони и други електронни устройства  да четат и обработват своите документи за общинските заседания.

С това нововъведение Общински съвет – Ловеч се включва в общата тенденция за безхартиено обслужване. Системата позволява да се работи с файлове с документи, да има проследимост на работата, на версиите, да възстановяват данни, както и чрез персонален акаунт да редактират своите файлове и да предлагат нови, обясниха представители на фирмата. Системата е съвместима с досегашните информационни системи на общината.

Предложението е базирано на платформата SharePoint, която е на Microsoft. Платформата е реализирана от фирма „Стемил БГ“, която работи дългогодишно по IP-структурата на общината.