Учители от ОУ „Проф.Димитър Димов“ участваха в четвъртата международна среща по проект  „Teaching and Learning Through Photography Art”  от 11ноември до 15 ноември 2019г в град Гулбене, Латвия. Това съобщи координатора на проекта ВергинияХристова. Проектът е по програма „Еразъм+“, ключова дейност 2: „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование”.

Чрез него се използва фотографията в дейности на закрито и открито, като образователни методи.Ученето чрез снимки и ученето на открито са добре познати подходи, особено за ученици със СОП, които се сблъскват с предизвикателства на обучението.

В реализирането на проекта учениците  обогатяват и знанията си по английски език, имат възможност да използват езика в реална среда ,като общуват помежду си в платформата E-Twining и други социални мрежи.

По време на визитата в гр.Гулбене, Латвия Вергиния Христова-координатор на проекта, Иван Недков и Драгомир Георгиев участваха в полезни работни срещи, заедно с колеги от Франция, Гърция, Испания, Италия и Латвия. Презентираха се добри практики от училищата партньори, бяха посетени столицата Рига и местни забележителности. Домакините направиха седмицата незабравима и изпълнена с  гостоприемство и  топли взаимоотношени.

В рамките на реализирането на проекта  предстоят още две международни срещи  в Испания и Франция през 2020 година.

Това е втори реализиран проект по програма Еразъм + на ОУ”Проф.Д.Димов” Ловеч.