Павлин Иванов

Скъпи малки и големи момичета и момчета, днес започна новата година. „Ловеч днес“ ви желае да бъдете здрави, любознателни, палави, будни и вечно искащи и търсещи!

Знаете, че в нашият град композиторът Панайот Пипков е написал музиката на най-българският химн – „Върви народе възродени“. Много бих се радвал, а предполагам и всички ваши родители и близки, ако запомните дори само един стих от този химн – „Народността не пада там, дето знаньето живей!“. Защото в този стих е истината, Истината днес и утре!

Малки приятели, не учете защото някой ви кара. Не учете, защото трябва да имате отлични оценки. Не учете, защото така трябва.

Учете заради самите себе си. Попивайте знания, търсете, искайте, настоявате да знаете повече. Няма друг начин, освен чрез придобитите знания, да направите животът си такъв, какъвто искате и за какъвто мечтаете.

Знанията идват за да ни спестят откриването на колелото, на топлата вода, на всичко, за което няма да ни стигне живота. Знанията, дошли от опита, мъдростта, търсенето, любопитството, дори и лудостта на гениите, са най-големият дар, които съвременното човечество има.

Всичко, от което имате нужда като знания може да бъде намерено, прочетено, разбрано и усвоено. Положете мъничко повече труд, за да добиете самочувствието на знаещи и можещи европейски граждани.

След време, ще живеете в нов свят, такъв, какъвто вие, на база наученото, ще изградите.

 

Уважаеми учители, на вас поверяваме децата си. Надяваме се, да събудите тяхното любопитство, жаждата им за нови знания, хъса, начина за усвояване на новото. Знам, че не може да заместите семействата и родителите, но знам и че ако бъдете съвсем мъничко по отдадени, бъдещето на нашият град и държава ще бъдат много по-добри.

От вас зависи много, ако не всичко – бъдещето на нашият свят се формира и във вашите класни стаи.

Бъдете здрави, позитивни, отдадени и дай Боже, удовлетворени от вашите усилия!

Успешна учебна година!