Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ може да промени напълно живота на всички  българи!

Цветослав Цанков е роден през 1949 г. в с. Врабево, област Ловеч.  По професия е агроном по растителна защита, завършил е Селскостопанската академия в София. Има 40 годишен стаж в областта на селското стопанство. Днес е пенсионер, вдовец, има две дъщери и 4 внуци. Живее в гр. Троян.

-Г-н Цанков, кои са най-силните предложения от платформата на Патриотичната коалиция?

–          Нашата програма е много кратка, но добре обмислена, бих казал – почерпена от самия живот. Тя предлага ефективни мерки, които ще доведат до незабавно подобряване на живота на всеки човек. Ние предлагаме увеличение на всички пенсии с поне 200 лева и безплатни лекарства за хората над 65 години – една голяма  помощ за най-уязвимата част на населението ни. Здравето на нацията е един от основните ни приоритети. Тъй като и децата боледуват често, искаме всички ученици до 18 г., ходещи редовно на училище, също да имат право на безплатни медикаменти. Преодоляването на демографската криза е важна част от програмата на Патриотичната коалиция на ВОЛЯ и НФСБ. Предвиждаме значително увеличение на държавната помощ при раждането на деца – 2000 лева за първо, 5 000 лв. за второ и 10 000 лв за трето дете. Тази мярка се отнася за родители над 18 години със завършено средно образование. Ще направим всичко възможно  всякакви намеци за джендърство, трети полове и номерирани родители да бъдат напълно забранени в образователната система.

Как ще помогнат тези мерки на хората?

Тези мерки ще помогнат още в утрешния ден на всички бедни хора, ще облекчат бюджета на семействата, но за развитието на страната от изключително значение е битката с картела на горива, която води от години Веселин Марешки. Там, където има негови бензиностанции, наблюдаваме веднага икономическо съживяване на региона, и обратното, където няма, картелите продължават безпощадно да ограбват населението.  По предложение на ВОЛЯ 44-то Народно събрание прие решение за създаване на държавна верига бензиностанции, но то все още не е изпълнено.  Подчертавам, че от това зависи икономическото възраждане на цяла България.  В подкрепа на малкия и средния бизнес предвиждаме прага за регистрация по ДДС да стане от 100 хил. лв вместо досегашните 50 хил.

Обезпокоени от постоянните нападения над самотни възрастни хора, ние искаме МВР да увеличи драстично своя бюджет и щатен състав, за да гарантира и в най-отдалеченото селище неприкосновеността на българското население. Накратко – Патриотичната коалицията ВОЛЯ и НФСБ, подкрепена от БЗНС и още 5 политически формации, може в най-кратко време да реши най-неотложните въпроси на страната, а след това, стига да има необходимата парламентарна подкрепа, да промени нерадостната картина, която представлява днес България.  Ние сме най-бързо изчезващата нация в света след Лесото, най-болната, най-отчаяната, с най-мръсния въздух, с неграмотните ученици, с най-голямата корупция и най-несправедливата съдебна система.  Всичко това трябва да се промени веднага, ако искаме да въобще да има българи.

–          Кои са най-големите проблеми на Ловешка област ?

–          Те са много, дългогодишни и част от проблемите на България – голяма безработица, особено в селата, ниски заплати, бедност, демографска катастрофа, липса на кадри. В Ловеч бяха закрити много заводи и след като хиляди хора останаха без работа, населението на града се стопи.  От години там наблюдаваме пълен монопол и условия за развитие на какъвто и да е малък бизнес няма. Като агроном, посветил 40 години от живота си на земеделието, за мен е напълно непонятно и дори недопустимо да внасяме 80 % от храните ни. Изхранването на населението е една от най-важните задачи на държавата от гледна точка на националната ни сигурност. Възможностите на планинския и полупланинския релеф на част от региона ни остават неизползвани.  Една голяма фирма в областта отглежда и изнася балирана люцерна за Саудитска Арабия.  Но по- правилното решение е да изнасяме агнета, както беше до неотдавна, когато пращахме огромни количества агнешко месо за арабския свят. Според записаните данни за с. Дълбок дол, което днес обитават 300 души, там са се отглеждали 12 000 овце преди 1944 г. Значи онези хора преди почти век без високи технологии и модерни съоръжения  са имали развито  животновъдство. И днес има същите природни дадености, но липсва адекватна държавна политика. Българското селско стопанство беше унищожено умишлено, но за неговото възраждане трябва да помислят институциите. Да внасяме селскостопански продукти от северна Холандия и пустинна Йордания за собствените си нужди при нашите географски уникална природа, е меко казано недопустимо.  Не се знае дали пак не ядем нечий държавен резерв от месо, замразено преди 20-30 години.

–          Имате ли идеи как може да се развие  Ловешка област?

–          Държавата трябва да стимулира не едрите, а малките производители. Те трябва да членуват  в съсловни организации на земеделски производители , които  да помагат със съвети, трансфер на технологии, механизация, ресурси за производство  и осигуряване на пазари. Това е пътят, но най-напред държавата трябва да го възприеме като модел, след което да се направят анализи по общини с участие на истински експерти, а не „калинки“. Днес има няколко огромни фирми, които владеят хиляди декари плодородни земи. Те получават огромни субсидии, но това не помага на обикновения човек. Дребните собственици са принудени да си дадат парцелите на големите арендатори, те няма какво друго да направят със земята си. Затова има бедност и безработица в един район, който притежава уникални природни дадености и може да бъде райска градина.

В Ловешка област се намира една от най-красивите части на Стара планина,  но за развит туризъм можем да говорим само в курортите Априлци, Чифлика, Шипково и Рибарица. Десетки други малки селища имат същата природа, но тънат в нищета.  Освен това уникалната красота и архитектурно-историческото значение на Ловеч остават на заден план.  Да не забравяме, че тук се е родила Втората българска държава и непристъпната крепост на хълма „Хисаря” е превзета 100 години след падането на България под турско робство.  Ловеч е бил революционната столица на Апостола, той може да привлече хиляди туристи от цялата страна, ако бъде популяризиран.  Троян отдавна е в икономически застой след кризата отпреди 10 години и е жалко, че населението му също отиде да потърси по-добър живот зад граница.

–  Какво бихте казали на избирателите от Ловешка област?

–          Тези избори са най-важните за страната. На тях ще се решава съдбата на България и ние не можем да стоим безучастни и да я оставим на картелите да я грабят, а неграмотните с продадени гласове да избират кои да ни управляват.  Днес от личното решение на избирателите зависи бъдещето на страната. Те трябва да преценят дали да дадат своето доверие на партиите, които доведоха страната ни до невиждана криза, бих казал даже катастрофа. Или да изберат честните, почтени, знаещи, можещи и национално-отговорни хора от листата на Патриотичната коалиция.

Ние сме единствената алтернатива на политическото статукво.

Затова – гласувайте ни задачи!

Изберете бюлетина номер 24!

 

Платена публикация по договор