cvetanov1405161Областната структура в Ловеч е в най-доброто си състояние от всичките 10 години, откакто има ГЕРБ. Благодаря на областния координатор Николай Нанков и на всички вас за всеотдайната работа. Това заяви в Ловеч Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник председател на партията Цветан Цветанов на среща с областното и общинските ръководства и активисти. На нея присъстваха областният координатор Николай Нанков, кметът на Ловеч Корнелия Маринова, народните представители Антон Долапчиев и Иван Миховски, общински съветници.

През 2007 г. ГЕРБ печели два кметски мандата, през 2011 г. – три, а на изборите през 2015 г. те вече са четири – в Ловеч, Тетевен, Угърчин и Луковит.

Цветанов отбеляза, че партията в област Ловеч бележи устойчивост, и благодари на областното ръководство и на всички, благодарение на които имаме сериозни победи в областта. Имате един успешен зам.-министър в лицето на Николай Нанков, който помага не само на нашите кметове и не само тук, Нанков участва много активно в политиките за Северозапазна България и в тежките реформи, които прави ГЕРБ, подчерта Цветанов.

cvetanov1405163Благодаря на ръководството в Луковит, на Иван Грънчаров, който спечели втори мандат с категоричния резултат 58,20 %, а опонентите му останаха под 26 %. Специално благодаря на общинската структура в Луковит, резултатът от работата на Иван Грънчаров и Нанков ни донесе втори мандат. Помним времената, когато там все имаше някакви проблеми, но благодарение на Нанков сега структурата е стабилна. И резултатът от 2015 г. го доказва – първа политическа сила и в общинския съвет.

В Тетевен ПП ГЕРБ постигна силен резултат – спечели изборите с 54,21 % на втори тур. Това, което направи Мадлена, е изключително силно, защото помня атаката персонално към нея през 2011 г. Ние обаче избрахме човека, който има авторитет, може да поведе хората и те да й повярват, че тя може да бъде истинския радетел за развитието на общината и да прави политика в интерес на хората. Това ни даде самочувствието и продължихме да надграждаме и ето резултата – 2015-та доказа, че сме направили верния избор в лицето на Мадлена Бояджиева, изтъкна Цветан Цветанов.

Той специално благодари и на Станимир Петков в Угърчин, който по думите му получи кредит на доверие. Убеден съм, че ще го оправдае в следващите години. Категоричен бе резултатът на ПП ГЕРБ в община Угърчин – 57,63 %. Взехме политическо решение в последния момент, но след сериозен анализ с областната структура. Това беше една от сладките победи, защото много хора казваха, че няма да спечелим. Благодаря на Станимир Петков и на цялата структура в Угърчин.

cvetanov1405166В Ловеч през 2007 г. ПП ГЕРБ на първи тур е имала резултат 16,87% срещу 41,26 % за БСП, а на втори тур – 29,05% срещу близо 51 % на БСП. През 2011 г. разликата е стопена, но не достатъчно – 52,10 % за БСП и 47,90 % за кандидата на ГЕРБ на втория тур. През 2015 г. Корнелия Маринова спечели изборите с резултат 51,74 % и остави зад гърба си кандидата за четвърти мандат Минчо Казанджиев от БСП.

По думите на Цветан Цветанов победата в Ловеч е била един от големите успехи на ГЕРБ в политически план, защото областният център винаги е генератор на регионалните политики и е връзката с изпълнителната власт. Затова и победата на Корнелия е значима и специално искам да й благодаря за това, което направи. Благодаря и на колегата Нанков, те съумяха да потушат абсолютно всички спекулации, че има конфликт между тях. Там, където ПП ГЕРБ е силна, винаги има спекулации. Пожелавам силен мандат на Корнелия и това, което имаме като възможност чрез зам.-министър Нанков, да може да подпомага не само Ловеч, но и всички останали общини в областта, дори и там, където нямаме наш кмет, ще го направим. Знаете, че силата на ПП ГЕРБ е да работи абсолютно всеотдайно за развитието на всички общини и региони, защото нашите политики са за хората и ние не делим общините на наши и ваши, каза още Цветанов и акцентира, че това, което е направено през 2015 г. в област Ловеч, е резултат, който е дал допълнителна сила на правителството.

cvetanov1405164Успехът в Ловеч за ГЕРБ бе един от големите успехи, защото победихме олицетворението на БСП като добър модел в лицето на Минчо Казанджиев, заяви още председателят на ПГ на ПП ГЕРБ.

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов даде препоръки за работата на общинските структури в общините, където ГЕРБ е останала втора политическа сила все още.

По думите на Цветанов ПП ГЕРБ днес, както и винаги досега е натоварена с огромна политическа отговорност. Нито една партия не е била натоварена с такава отговорност и това ни кара да бъдем повече от всякога единни и сплотени, за да бъдем успешни и занапред. Убеден съм, че това, което сме положили като основа през тези месеци от началото на мандата, ще се усети през следващите година-две в политиките, които сме планирали да направим, посочи председателят на ПГ на ПП ГЕРБ.

Цветанов подчерта и успеха на ПП ГЕРБ на изборите за общински съветници. През 2007 г. имаме 31 мандата в общинските съвети, през 2011 г. – 51, а на изборите миналата година те са 49. Успех в област Ловеч партията регистрира и по отношение на кметовете на кметства – от четири през 2007 г. на 12 през 2011 г. и 25 на местни избори 2015.

cvetanov1405165ПП ГЕРБ е най-голямата партия и тя трябва да направи най-големите отстъпки в името на сигурността и да има правителство, което да върви в правилната посока. Стабилността на правителството е важна с оглед на това местната власт и кметовете да могат да реализират съответните политики. Когато има добрата комуникация между изпълнителна и местна власт и когато има стремеж за осъществяване на заявени политики – това е гаранция пред нашите избиратели, че ще можем да отговорим на очакванията им.

След добрите резултати обикновено има отпускане, човек може да си помисли, че те са даденост. Искам да ви призова да няма отпускане, защото след всеки избор се правят политически изводи. Ако ние се отдръпнем от хората, ПП ГЕРБ няма да я има, силата на ПП ГЕРБ е, че е партия, която се създаде без никакви зависимости, подчерта още Цветанов.

Областното събрание е част от обиколката на Цветанов в страната за представяне и сравнителен анализ на изборните резултати от местни избори 2007, 2011 и 2015.

3 коментара

  1. “В Ловеч през 2007 г. ПП ГЕРБ на първи тур е имала резултат 16,87% срещу 41,26 % за БСП,
    а на втори тур – 29,05% срещу близо 51 % на БСП.
    През 2011 г. разликата е стопена, но не достатъчно – 52,10 % за БСП и 47,90 % за кандидата на ГЕРБ на втория тур.
    През 2015 г. Корнелия Маринова спечели изборите с резултат 51,74 %
    и остави зад гърба си кандидата за четвърти мандат Минчо Казанджиев от БСП.” (цитат от доклада на Цветанов)
    *
    Изчаках до този момент с надежда, че някой от по-старите членове на ГЕРБ/Христофор Ачков, Мария Вълова, Петко Петков, Ирина Митева, Калина Мончева и др./
    ще забележи и реагира на очевадната фактологическа грешка в доклада, а именно – “29.05% за ГЕРБ през 2007г.”.
    Убедена съм, че тя не е допусната случайно, а за да омаловажи и скрие резултатите от кметските избори през 2007г.
    Това води след себе си и преиначената коментарна част в доклада за резултатите през 2011г.
    А истината, видима и от архивите на ЦИК, е тази:
    >През 2007 година резултатите са-
    д-р Анатолий Йорданов/ГЕРБ/ – 49.05%, М. Казанджиев/БСП/ – 50.95%,
    т.е. БСП печели изборите само с 1.90% преднина;
    >През 2011година –
    К. Маринова/ГЕРБ/ – 47.90%, М. Казанджиев – 52.10%,
    т.е. БСП печели изборите с 4.20% преднина, която е ДВА пъти по-голяма от предходната.
    ЕРГО:
    -През 2007г. на една съвсем млада, току-що учредена партия в Ловеч, не й достигнаха само 1.90%, за да има кмет.
    Хората тогава гласуваха и за личността на д-р Йорданов, политически необвързан с никаква партия.
    -През 2011г.на Маринова не й достигнаха 4.20%, за да стане кмет.
    Тази ДВОЙНО по-голяма, а не “стопена”, както твърди Цветанов, разлика в сравнение с 2007г. говори за сериозен отлив на избиратели и симпатизанти от ГЕРБ.
    Причината за това е кандидатурата на Маринова, доброзорно наложена след промяна/фалшифициране/ на протоколите от събранието на ГЕРБ в Ловеч.
    На него най-много гласове събра номинацията на Ирина Митева.
    *
    ПОСЛЕСЛОВ: Когато откриеш лъжа в цял един абзац от обзорния хвалебствен доклад на висш партиен функционер,
    трябва ли да се съмняваш в достоверността на иначе патетичните му твърдения?! 🙂

  2. Брейй, този плешив престъпник и национален предател много знаел бе!

Comments are closed.