Последната част от голямо дарение от бизнеса за болницата в Ловеч постъпи на 11 септември 2020 г. В МБАЛ “Проф. д-р Параскев Стоянов” АД бяха доставени транспортен респиратор Oxylog VE 300 (един брой) и стационарен респиратор Savina 300 (два броя) на обща стойност над 100 000 лева.

Голямата част от средствата бяха събрани за периода от 26.03 -06.04.2020 год.

Закупени са още: Ултразвуков ехограф – 1 бр. от „Сименс“ – Германия; защитни гащеризони – 30 бр. и 3000 медицински маски за болничния персонал, от „Булбио“-България, реанимационни легла 4 бр. от „Хилром“ – Франция; компютри 2 бр. и един монитор; пациентски монитори 6 бр. от „Комен Медикал“ – Китай; хладилник за съхранение на кръвни продукти и плазма 1 бр. – „Филип Кирш“ – Германия; видеоларингоскоп – 1 бр. и консумативи за него – „Макграф“-САЩ и 2 бр. фиброоптични ларингоскопи „Далхаузен“ –Германия. консумативи за ларингоскопи Mac Blade.

Събраната сума за всичките закупени апаратури и консумативи, за които съобщавахме периодично, а за над 271 000 лева. Средствата са от голяма група дарители от цялата Ловешка област, като включва общо 24 фирми, като 21 са от Ловеч, има фирми от Троян, Летница, от Тетевен, както и физически лица, в това число и служители на окръжна институция. (Пълен списък виж на края.)

По повод финала на акцията в отделението по анестезиология и интензивно лечение на д-р Цветанка Кметска се събраха голяма част от дарителите, както и изпълнителният директор на болницата д-р Румяна Нановска.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се обърна към дарители и лекари и подчерта успеха на акцията.

Всеки дарител получи личен благодарствен адрес. В него се казва: „Вие вдъхнахте вяра в човешкия морал и проявихте солидарност, като събрахте значима сума. С нея са закупени много важни апаратури и консумативи, от които се нуждаеше болницата. Така осезаемо озонирахте социалното пространство в нашия град, като откликнахте навреме и щедро към нуждите на нашата болница. Да чуеш чуждата болка и умението да я съпреживееш е сред най-важните качества днес. Всички Вие проявихте благородство и показахте, че дарителството е кауза за всеки истински човек.“

Кметът на Ловеч подчерта още, че присъстващите са доказали, че са социално отговорен бизнес, който има общи цели с общинската и държавната власт. Дарението е повишило капацитета на болницата и нивото на медицинските услуги.

Постарахме се да закупим висококачествена апаратура от световни лидери, последна дума на техниката, каза от името на дарителите Георги Радулов. Ползвахме и експерти, за да проверим дали това е подходящо за нашата болница. Кампанията е стартирала благодарение на активността на братя Ботеви, на които той специално благодари.

Георги Радулов припомни какво е научил още като малък от баба си. „Ръка, която дарява и дава, никога не остава бедна и празна, защото Господ вижда и няма да позволи тази ръка да е бедна.“

 

ВИЖ ВСИЧКИ ДАРИТЕЛИ:

Възраждане-Касис ООД

Агенция Митев-Радулов ООД

БОНИ ХОЛДИНГ АД

АЖД -Агро Мачуганови – Летница

Калинел ООД Троян

Адекс Ресайклинг /Феникс Инверс

Бонмикс

Печатница Дъга ООД

Йобекс България

Болан България ЕООД

Октопод Троян

Служители на Окръжна Прокуратура Ловеч

Кедър ООД

Нова – Борислав Борисов

Агроком Инвест

Христина Христова

Милепрес – Славчев ЕООД

Маргарита Домусчиева

Славимес ООД

Иван Иванов Троян

Велга ООД

Цветан Лазаров Нотариус

Камакс ООД Тетевен

Румен Нацев Летница

Юли Фарм ЕООД

Бахов ЕООД

Братя Иванови 2014 ООД

Найда Тодорова Нотариус

ЕТ ДИП – Детелин Павлов

Стоян Стоянов

Клуб 11

Литиум ООД

Сдружение на зърнопроизводителите.