От ОД на МВР Ловеч информират, че на 14 април около 14.00 часа, на изграждащ се земен път(автомагистрала «Хемус»), 64-годишен мъж при управление на товарен автомобил не е пропуснал движещия се по път с настилка (общински път lov1050 км 15+300) лек автомобил, с водач 31-годишна жена и го е ударил. В резултат на инцидента водачката на лекия автомобил е получила контузия на гърба и е откарана за преглед в болница. Пробите за алкохол на двамата са отрицателни. На водачът на товарния автомобил е съставен акт по ЗДВП.

През вчерашния ден служители на РУ Луковит, в резултат на проведени незабавни издирвателни мероприятия са установили две непълнолетни момичета, които в съучастие с още едно лице, на 14 април около 17.30ч. в Луковит са издърпали полиетиленова чанта от 79-годишна жена. В чантата на потърпевшата е имало портфейл със сумата от 80 лева.
Момичетата са направили пълни самопризнания за извършената от тях престъпна дейност пред инспектор от Детска педагогическа стая при РУ Луковит, а част от отнетата сума е иззета по надлежния ред.