Истинско дерби сътвориха отборите на Осъм и Шумен вчера в Ловеч, като шампионите взеха победата с 22-24.

В началото на мача Осъм допусна леки грешки в нападение и защита, като това позволи на опитния отбор на гостите да поведат с 1-5. Осъм не се предаваше и с добра игра в защита и бързи атаки изравни резултата за 9-9. Нашите поведоха с гол преднина за 10-9. Тук имаше няколко спорни съдийски отсъждания, които нажежиха максимално обстановката в залата. Повлияни от емоцията, ловчалии допуснаха грешки и това позволи на Шумен да приключат първата част с 4 гола преднина – 11-15.

С борба и ентусиазъм на ловешкия тим и супер подкрепата, оказвана от многобройната публика, която не спираше да подкрепя отбора, нашите започнаха бавно да съкращават изоставането в резултата. В 43-та минута Шумен водеше с 14-18, но с много добра игра в защита Осъм успя да изравни и да поведе с гол в 51-та минута при резултат 20-19. И двата отбора играеха добре в защита, в последните пет минути Осъм пропусна дузпа, резултатът се запази равен, като 50 секунди преди края таблото показваше 22-22. Гостите взеха прекъсване, разиграха топката и след изстрел на Балчев и рикошет в блока топката влезе във вратата на Осъм. В последните секунди ловчалии допуснаха техническа грешка и срещата завърши с победа на Шумен – 22-24.

„Получи се здрав мач, за съжаление загубихме, но до края никой не се предаде“, коментира Виктор Симеонов, капитан и играещ треньор. Той посочи, че от състава са липсвали двама състезатели – пивотът Александър Бояджиев и талантът Даниел Иванов с които отборът е щял да стои по-добре. „Няколко състезатели играхме с травми и на инжекции,  Ивайло Игнатов, който въпреки получената аркада доигра мача. Двата отбора играхме мъжки, но мисля, че съдийската двойка не подхождаше на тази среща, няма да оставим нещата така да се подиграват с труда на момчетата. Адмирации към публиката за подкрепата и очаквам още по-голяма подкрепа от обществеността и бизнеса в Ловеч, защото отборът го заслужава“, каза още Сименов, който поздрави Шумен за победата.