Хандбалният „Осъм“ – Ловеч, победи в гостуването си от четвъртфинала за Купа България „Беласица“ – Петрич, с резултат 23-31 и се класира сред най-добрите четири отбора, или т.нар. файнал фор. Те ще мерят сили във Велико Търново на 6-7 април и ще излъчат носителя на купата.

Мачът се игра в Благоевград заради наказание на домакините. След като „Осъм“ поведе с 3-6, петричани изравниха и поведоха с гол аванс за 8-7 в тяхна полза. Полувремето завърши с гол преднина за „Беласица“ – 12-11. През второто полувреме ловчалии заигра по-добре в защита и с бързи контраатаки обърнаха резултата в своя полза, като в 45-ата минута вече водеха с шест гола преднина. Чудесно тук се включиха юношите на клуба Даниел Иванов, който финтира почти всеки един състезател на противника, отбеляза попадения и отстрани за по две минути играчи от „Беласица“, а Никола Христов, който влезе от пейката, реализира 4 гола от 4 стрелби от позицията на дясното крило. Мирослав Данаилов спаси две дузпи в мача, като имаше и още няколко ключови намеси. Преслав Станчев реализира бързите контраатаки, а опитните Бояджиев и капитанът Симеонов също бяха на ниво, Кузе беше стабилен в защита.

За участието в четвъртфинала в Благоевград клубът получи финансова подкрепа от Община Ловеч, както и за кръга от държавното първенство в Бургас преди десет дни, също и за зоналното първенство за юноши старша възраст в Горна Оряховица в събота.

Продължават усилията на ръководството на Община Ловеч за подобряване на условията за тренировъчна и състезателна дейност в спортната зала и подпомагане на спортните клубове.