На 18 юли около 10.30ч. в Ловеч, на кръстовището на ул. “Амбарица” с ул. “Хан Крум”, 62- годишна жена при управление на лек автомобил и извършване на маневра наляво е блъснала движещата се направо 26-годишна велосипедистка. В резултат на инцидента потърпевша е велосипедистката, която е с причинена средна телесна повреда – фрактура на 5 ребра и травма на главата. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебното производство и работата продължава.

Вчера около 15.55ч., на път III-357 км.10+300, 74-годишен мъж при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в дърво намиращо се в крайпътна канавка. При инцидента е пострадало 10-годишно момиченце, което е пътувало на задната седалка. Детето е откарано за преглед в троянската болница, след което е освободено за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

През почивните дни на територията на област Ловеч са регистрирани още 3 пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали 4 лица.