oblast1005131Домакин на дискусията е Областна администрация – Ловеч

Форум на тема Насърчаване на гражданското общество към споделяне на мнение, подаване на сигнали и жалби“ ще се проведе в Областна администрация – Ловеч, на 16 декември. Водещ и главен лектор ще бъде временно-изпълняващият длъжността директор на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Николай Николов. Инициативата е на областния управител на Ловеч Милко Недялков.

Целта на дискусията е да се открои правото на  гражданите да получават информация за това, как се упражнява властта и дали се отстоява добросъвестно и честно общественият интерес. Ще бъдат разисквани и механизмите за противодействие на неправомерни влияния при упражняване на публични функции.

5 коментара

  1. Драги Данчо, много неща не са ми ясни. Ако по времето на Хитлер се организира дискусия за “открояване правото на децата в еврейските детски градини да получават по-разнообразно меню за закуска” – също няма да ми е ясно. Ако по времето на Сталин се организира дискусия за “открояване правото на обитателите на “Гулаг” да пишат жалби и как се упражнява властта от тов.Сталин” – пак няма да ми е ясно.

    А на мен не ми е “ясно”, защото “не съм заинтересовано лице” и жалбата…опссс, коментара ми е “недопустим”.

    Гражданите на Ловеч като получиха информация /макар от много малко медии/, че ще плащат 800 000 лева глоби и санкции – какво последва? А в Троян като получиха подобно инфо, но за санкции от близо 5 000 000 с лихвите – какво последва? А като получиха инфо, че “липсват” 1 700 000 лева от бюджета на Троян – какво последва? А по този повод, каква е съдбата на жалбите до прокуратура, областна управа и Комисия по корупцията в НС? Някой да си мръдна пръста?

    Освен това – Троян е в тотален и ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАН информационен мрак. “Новините” в Троян идват всяка сряда, добре подбрани и премерени. В останалото време – слухове и размишления около кофата за боклук. Какво право на информация, какви 5 лева? Само след 5 дена има сесия, на която ще “отрежат главите” на данъкоплатците с нови увеличени данъци и такси, а в Троян още НИКОЙ не знае. Не знаят дори, че ще има сесия, да не говорим за дневния ред. Не знаят, че има комисии, да не говорим какво и кое ще обсъждат по това увеличение на данъци и такси.

    В крайна сметка, само след няколко месеца ще изпищят в данъчна служба, като си видят задълженията, ама какво от това. А, сетих се – ще имат правото да напишат ЖАЛБА. Жалба до Арменския поп! Може и до “баба Гуси”… тя също е поп.

    п.п. я да те питам и теб – абе знаеш ли къде записват за безплатна екскурзия до Варадеро? Така ми се иска да изследвам “борбата срещу колониализЪма”, докато се припичам на слънце. А депутата-Продавач на дини дали знае?

    п.п.2 а знаеш ли, че най-добрите жалби се пишат на терасата на президентския апартамент във “Фор сийзънс Джордж Пети” в Париж? Не само жалби, само там може да “родиш” идеята за 500 лв мин.пенсия и 1000 лв мин.заплата. А това са ти само двете пури и бутилката френско шампанско, докато размишляваш и страдаш за бедните си сънародници далеко от Родината.

    Боже, какви страдалци, а вие се занимавате как да пишете жалби за някакъв си обществен интерес.

    Та, не ми е ясно и няма как да ми стане ясно!!!

    1. Тука има едно златно правило което управниците постоянно го спазват. Дръж народа в мъгла, че да му е ясно за какво става на въпрос. Сега стана ли ти ясно защо не ти е ясно?

  2. “Илиян Пеевски каза:
    Това някаква шега ли е? Но, не защото липсват часът и мястото на срещата..”

    При внимателен прочит на новината, уважаем г-н Пеевски става ясно, че:

    “Целта на дискусията е да се открои правото на гражданите да получават информация за това, как се упражнява властта и дали се отстоява добросъвестно и честно общественият интерес.”

    Кое тук не Ви е ясно ?

    1. Ма защо трябва да има дискусия след като има Закон за достъп до обществената информация? Само дето няма институции, които да натискат общинарите и прочие бюрократи на държавна заплата да го спазват но то вече друга тема.

  3. Това някаква шега ли е? Но, не защото липсват часът и мястото на срещата.

Comments are closed.