Често се затрудняваме да обясним на децата си сложни понятия като лихва, банка или кредит. Или пропускаме да разясним подробно тези думи и се надяваме, когато някой ден се сблъскат със света на възрастните, да научат тяхното значение в движение и да се ориентират достатъчно добре в него.

Младен Запрянов е автор на първата българска книга, опитваща се да даде основни представи на децата за финансовия свят, който ги заобикаля и за който често избягваме да говорим – “Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози”.

Поредицата „Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози“ е съобразена с възрастовите възможности на децата от 4 до 8 години. Понятия като банка, застраховка, наем, кредит, лихва, пари са обяснени по разбираем за децата начин през забавни истории за двете катерички Пеги и Мози. Това позволява децата да разберат с лекота смисъла на тези понятия и да изградят основа, която да бъде надграждана в следващите периоди на израстването им. Всяка от книжките в поредицата съдържа и страничка за родителите с въведените понятия, за да ви помогнем да продължите разговора и за да ви дадем идеи за действия, които подпомагат дълготрайното усвояване на наученото и изграждане на полезни навици.

Пеги и Мози Ви очакват на 20 септември от 14.30 ч. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч , за да Ви разкажат своята история!

В края на срещата всеки ще има възможност да си закупи от двете книги и получи автограф от автора