Областна администрация Ловеч съвместно с Обществено- консултативен съвет по училищни политики към Областния управител на област Ловеч ( ОКСУП) организираха вчер съвместната инициатива ‚ Областен управител за един ден“. Събитието е част от план за дейността на ОКСУП, приет на заседание на Съвета на 15 ноември 2023 г. Целта е младежите да се запознаят с работата на институцията и служебните задължения на работещите в нея.

В ролята на Областен управител днес застана ученичката от НПГГСД ‚ Сава Младенов“- гр. Тетевен – Мелани Младенова. На случен принцип и с помощта на Google приложение преди няколко дена в присъствието на представители от ОКСУП-Ловеч, Областна администрация- Ловеч и Регионално управление на образованието (РУО)- Ловеч Meлани Младенова и още четирима ученици бяха избрани да вземат участие в инициативата „ Областен управител за един ден“ Избрани бяха още: Красимира Сергеева, ученичка от СУ “Бачо Киро“- гр. Летница- заместник Областен управител, Калоян Кирилов, ученик от ПГМЕТ“ Академик Ангел Балевски“ гр. Троян – главен секретар, Александър Илиев, ученик от ПГМЕТ Ловеч- Директор на дирекция‘ Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ и Василена Донова, ученичка от НПГВМ‘ Проф. Димитър Димов“ гр. Ловеч, която ще заеме мястото на Директор на дирекция“ Административно – правно обслужване, финанси и управление на собствеността“.

Денят започна в Пресклуба на БТА Ловеч с пресконференция, на която присъстваха Областният управител Виктор Стойчев, д-р Иваничка Буровска – Началник на РУО – Ловеч,  председателят на ОКСУП Йохан Георгиев и Мелани Младенова избрана да влезе в ролята  на Областен управител. На пресконференцията бяха представени събитията случили се през изтеклата една година от създаването на Обществено – консултативния съвет и набелязаните цели за новата 2024г.

След това участниците в инициативата „ Областен управител за един ден“ се събраха в кабинета на Виктор Стойчев, където всеки от учениците се запозна със своя ментор и пое временно неговите задължения. Повече от час и половина Мелани, Красимира, Калоян, Александър и Василена изпълняваха функциите на ръководните длъжности в Областна администрация. На финала всички се събраха отново заедно , за да споделят своите впечатления. За участието си в събитието всеки един от тях  получи грамота от Областния управител Виктор Стойчев .