На 29, 30 май и 1 юни бъдещите техник-лесовъди от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ от 8, 9 и 10 клас от НПГГСД „Сава Младенов“ проведоха своето второ пробно стажуване в Община Тетевен – дейност „Управление и стопанисване на общинските гори“.

Стажът е по проект BG05M2OP001-2.014-0001 „Подкрепа за дуалната система на обучение“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Основната цел на проекта е да разшири обхвата на дуалната система на обучение, с оглед повишаване качеството на професионалното образование в България и засилване на връзката му с нуждите на пазара на труда. Проектът стартира през 2020 година и ще бъде финализиран през 2023 година.

Община Тетевен е единствената община в България, която участва в обучение на ученици в дуална система, а НПГГСД „Сава Младенов“ е единствената професионална гимназия, която осъществява такова обучение за специалност „Горско стопанство и дърводобив“.