TOT_Sreshti1510144В Ловеч стартира есенното издание на кампанията Trends of Tomorrow 2014 на Samsung и JobTiger

 Над 450 гимназисти от Ловеч получиха професионални съвети за бъдещото си кариерно развитие в рамките на програма Trends of Tomorrow, организирана от Samsung с подкрепата на JobTiger. В продължение на два дни се проведоха срещи с ученици от 10 и 11 клас на Гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф I”, Природо-математическа гимназия, Професионална гимназия по икономика, търговия и услуги и Професионална гимназия по кожарство, облекло и химични технологии „Марийка и Маринчо Караконови”.

В часа на Trends of Tomorrow младежите се срещнаха със специалисти по човешки ресурси на JobTiger, за да си поговорят за бъдещите им професии, най-новите тенденции на пазара на труда и как трябва да се подготвят, за да могат адекватно да отговорят на тези тенденции и да се реализират успешно в бъдеще.

TOT_Sreshti1510143Учениците имаха възможност да преминат и специален личностен тест, адаптиран от специалистите на JobTiger. Резултатите от теста подчертават силните качества на учениците, дават им насока кой тип професии биха били най-подходящи за тяхната личност и в каква среда ще чувстват най-добре. Отделено е и специално внимание върху специфичните дигитални умения, необходими за успешното изпълнение на определените професии. Особено ценна за младите хора е възможността в рамките на програмата до края на 2014 г. всеки от тях лично да обсъди резултатите от теста си с кариерен консултант от JobTiger.

TOT_Sreshti1510142 „Целта на тези срещи е да подкрепяме младите хора в тяхната подготовка за конкурентната среда на пазара на труда, да повишим техните възможности за успешна реализация, да ги информираме и да им помогнем да се насочат към подходяща за тях професия. Много важно е да знаят какви са очакванията на бъдещите им работодатели, къде трябва да наблегнат в своята подготовка, какви дигитални умения ще са им необходими за професията, към която са се насочили. Смята се, че до 2020 г. 95% от наличните работни места на европейския трудов пазар ще изискват дигитални умения и затова е важно правилно да подготвим нашите млади хора за професиите на бъдещето”, заяви Нели Малакова, старши специалист „Подбор” в JobTiger.

Тестът „Коя е моята професия?” е достъпен и онлайн във фейсбук страницата на кампанията Trends of Tomorrow (https://www.facebook.com/SamsungTrendsBG?ref=br_tf) и на страницата на JobTiger (https://jobtiger.tv/trendsoftomorrow), така че всички заинтересовани млади хора, които не могат да се включат в личните срещи със специалисти, да имат възможността да го попълнят, а след това, ако желаят, и да се консултират за своето професионално ориентиране.

TOT_Sreshti1510141Четвъртото издание на програмата на Samsung стартира през април с отворен клас във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън” в София. За пролетното издание на кампанията бяха проведени общо 36 подобни срещи с учениците от 10 и 11 клас в София, Видин, Пазарджик и Велико Търново, а над 3000 бяха попълнените онлайн тестове. Екипът планира да посети училища в Шумен, Сливен и Хасково до края на годината.