Ученикът Трифон Попов от Ловеч достойно представи областта на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда.

От 15.03.до 17.03.2019г. гр.Ямбол бе домакин на 51-та Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда. В олимпиадата участваха 100 ученици от 20 области на страната, разделени в четири възрастови групи. За учениците от III и IV състезателна група олимпиадата включва теоретичен и експериментален кръг, който проверява и знания по химичен експеримент.

И през тази учебна година Трифон Попов от 12 А клас на ПЕГ ”Екзарх Йосиф Първи” в гр. Ловеч участва и постигна висок резултат на Националната олимпиада по химия. Националната комисия от известни професори и доценти оцениха достойно знанията и уменията на Трифон по химия. Той е с резултат – Мн.добър (5,00).

На олимпиадата Трифон Попов мери сили със състезатели от НПМГ ”Акад. Любомир Чакалов” и СМГ ”Паисий Хилендарски” гр. София и достойно представи региона по химия и опазване на околната сред. Той показа, че освен чужди езици, в гимназията се изучава и химия на конкурентно ниво.

Ръководител на ученика е Виолетка Нетова – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПЕГ ”Екзарх Йосиф I” гр. Ловеч.

6 коментара

  1. Поздравления и за ученика, и за учителя! Още много победите!

  2. Поздравления и за ученика, и за учителя! Още много да са победите!

Comments are closed.