Електронното обучение от разстояние не прекъсна творческия ентусиазъм на учениците от СУ ,,Тодор Кирков‘‘, съобщи за “Ловеч днес” Директорът на училището Полина  Стойкова. И в тези условия младите хора сътворяват  интересни произведения успешно, защото творчеството е магия, отношение, което създава качеството на живота.

И ето, че радостната  вест изпълни класните стаи в СУ,,Тодор Кирков‘‘. В Националния конкурс ,,Моите детски мечти‘‘ Силвия Георгиева от 7-А клас заслужено е класирана на трето място в раздел ,,Литературно творчество‘‘. Талантливото момиче е част от творческия екип, ръководен от Полина Стойкова – директор на училището.

Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН. Организатор е Националният  дворец  на децата.

Целта на конкурса е да стимулира развитието на детското творчество и въображение и да даде възможност на децата да споделят своите мечти в избраната от тях област на изкуството.

С градивна изобретателност и иновативен идеен замисъл, Силвия построява своето есе със заглавие ,,Моята мечта е обагрена в зелено‘‘. Приоритет в работната програма на ЕС през 2021 г. е зеленият преход. „Зелената идея“ е начин на мислене и действие. Тя обединява хората, прави ги по – солидарни.

Компетентно жури дава висока оценка на нетрадиционната творба.

Педагозите в СУ,,Тодор Кирков‘‘ си поставят амбициозната задача, в цялостния образователно – възпитателен процес и извънкласните дейности да развиват т.нар. ,,странично мислене‘‘ на учениците. Целта на това мислене е да се отиде встрани от модела, който стои пред нас. Именно отиването встрани от модела потенциално съсдържа възможност да се излезе на нов път, т.е да се достигне до ново по-оригинално и по-добро решение.

Постигнатият успех потвърждава мъдрите думи на Е. Пол Торанс ,,Творчеството на учениците разцъфтява там, където разцъфтява творчеството на учителите‘‘.