evrika2708131Павлин Иванов

Управляващите, които доскоро се присмиваха на предишните управляващи за това, че един ден говорят едно, на следващият ден друго, явно бързо попиват и тестват системата. Т.е. нас.

Едно от първите умопомрачителни медийни заглавия, които възбудиха социалната мрежа, беше свързано с шофьорите. Две предложения предизвикаха интереса на каращото автомобили общество, най-вече по отношение на близките на народните представители на Тройна коалиция 2, а именно:

– идеята, ако карате чужд автомобил, да се регистрирате в полицията. 

– идеята, шофьорската ви книжка да бъде поставена на предното стъкло на вашия автомобил.

Предложенията се отличават с изключителна иновативност. Безспорен факт!

Днес медиите поднесоха нова тема размисъл, отново за промяна на правилата – големите търговски вериги да не работят в събота и неделя, за да се стимулират по този начин по-малките търговски обекти!?

След като имаме за Министър на спорта професор по синтаксис и Делян Пеевски беше избран за шеф на ДАНС, зам. Министър беше назначен само за 2 часа, преди да бъде махнат и още дълъг списък «мъдри» решения, нищо не може да ни учуди.

В тази връзка, ако идеите на управялващите са на път да се изчерпат, ето и няколко предложения, които след дълбокомислен анализ имам удоволствието да им представя:

  1. До терминали 1 и 2 на софийското летище да бъдат преместени Централна автогара, Централна гара и метрото, за да се даде възможност на българите лесно, бързо и удобно да напуснат страната.
  2.  Плажовете по морето да бъдат затворени между 11 и 16 часа, защото тогава е много горещо и на спасителите им се спи, а и «ваканцуването» е вредно.
  3. Да се отложи идването на зимата, като част от социалната програма на правителството, докато то създаде необходимите условия българите да могат да посрещнат разходите си.

 

 

За вас не знам, но аз имам чувството, че когато нямаш идея какво трябва да правиш, започваш да си самосъздаваш проблеми, които после да трябва да си саморешиш. Последното обаче не е сигурно.

4 коментара

  1. Когато едно правителство се крепи с гласовете на фитнес-инструктори, секретарки, сервитьорки и Продавач на дини – възможни са и следните идеи: /взаимствано от Туитър/

    Да се стимулира емиграцията на можещите и умните, за да се даде равна възможност и на останалите.

    Някой сети ли се да затваряме магистралите уикенда, за да излезе БДЖ на печалба?

    Да се прекратят всякакви ремонтни дейности по пътищата, за да се стимулират автосервизите.

    Всички интернет лумпени и соросоиди да се изселят от София и големите градове, да се инсталират в села и да създадат новите ТКЗС.

    Вторник и четвъртък без метро, стимулират такситата.

    Да се върне режим на тока – да се увеличи прирастът на населението,

    Да арестуваме всички които носят западни дрехи, да стимулираме родната лека
    промишленост.

    Спират Шампионската лига. Стимулират националното първенство.

    Спират интернет- стимулират български пощи.

    Да спрем тока в режим 2:4, за да стимулираме износа на електричество.

    Събота и неделя се спира интернетът на Виваком, за да се стимулират кварталните доставчици?!!

    A банани и мандарини само за Нова година. Дядо Мраз ще ви ги носи.

    Переш в събота, къпеш се в неделя…само в неделя. Толкоз.

    Забрана на вноса на тоалетна хартия, за да се стимулират печатните медии.

    Да се върне жителството, за да се спре урбанизацията.

    Може и гробищата да не работят в събота и неделя. С два дни по-малко за умиране, ще оправим прираста за десетина години.

    Дали да не затворим големите аптеки през уикенда? Или направо големите болници? Ето спасение за болницата в Девин – уикенда от Пловдив – там.
    Да се продават само български банани.

    Аз пък предлагам, ако само такива решения ще се произвеждат, парламентът да не работи през цялата седмица, не само през уикенда.

    Родната милиция ще заварди погрешните магазини с кордони и шмайзери, насочвайки народонаселението принудително към “правилните” магазини на “правилните” хора?

    Много моля в новия закон да бъдат включени и моловете и да се забрани да работят събота, неделя и по Нова година.

    Да се забрани ходенето на море в събота и неделя, за да се вдигнат оборотите на басейните и да няма задръствания по магистралата.

    И национализация на хотелите – да станат ведомствени почивни станции.

    Забранява се работата на големите ЕРП-та през уикендите, за да се стимулират малките ЕРП-та, като на бат Сали.

  2. Хахах, плана Орешарски освен рибата, ще изтрепе и хората :)))))))))Що не забранят продажбата на банани и портокали до Коледа, че да се спомним колко добре си живеехме при Тато. Да върнат и режима на тока два часа има, два няма, че да не се износват частите на АЕЦа. Мама………………да…………………….. загубена!!!!!!!!!!!!!

  3. Телевизиите да не излъчват на 1 май и на 9 септември за да не се разсеиват хората, а да си излязат, както е редно на манифестация. Същото да важи за радиата, а интернет да бъде спиран 2 дни предварително за да не се размътван мозъците на народонаселението предпразнично.

  4. Идея: При поставена диня до задното стъкло, всеки може да паркира навсякъде. Това означава, че сте инвалид, който е гласувал за продавач на дини.

    /под/Идея: Знакът за инвалиди да се замени със знак с динена кора.

Comments are closed.