Като представител на ВиК Ловеч е вписан текстилният инженер и доскорошен съветник от БСП, както и близък на народният представител Димитър Горов – Тихомир Матеев.

Сагата по смяната на властта във ВиК Ловеч е изключително интересна по ред причини, като една от най-важните, освен политическата битка, е голямото количество съмнителни документи, на база които се случва всичко.

Припомням, че решението на Общински съвет Ловеч, който има блокираща квота в Общото събрание, беше взето с 16 гласа, при 32 присъствали съветника, което според ЗМСМА не би трябвало да е възможно.

Решението на Общински съвет Угърчин, с което се делeгират права на техният кмет е на основание „чл.21, ал.1, т.15 от ЗМСМА, а именно „приема решения за участие на общината в сдружения на местни власти в страната и в чужбина, както и в други юридически лица с нестопанска цел и определя представителите на общината в тях;“.“

На това отгоре, угърчинският кмет е „упълномощен“ да участва в Управителният съвет на дружеството!!!, а не в Общото събрание.

А това са само малка част от съмнителните решения съпътстващи цялата сага.

Досега имаше поне 4 определения на Административният и Окръжният съд в Ловеч, жалби, заведение дела, указания …

Засега, това, което е факт към този момент е, че биткаджията – народният представител от БСП Димитър Горов печели както в политически, така и в юридически аспект.

 

Да видим, ще продължи ли сагата ВиК Ловеч?

Страници: 1 2

1 коментар

Comments are closed.