Турнир по футбол за деца и младежи от 9 до 15 годишна възраст се проведе в Ловеч на 17 юли т.г. Надпреварата беше организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви при малолетните и непълнолетните, Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества, и Център за работа с доброволци при Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”.

За първа година в турнира се включиха и отбори от село Лисец и съседната община Летница, както и за пореден път се доказа, че футболът не е само мъжка игра.

Един от играчите на ФК „Републиканец-Лисец“ беше жена – Симона. Осем отбора премериха сила на спортната площадка в кв. „Червен бряг”: „Футуре”, „Тигрите”, „Славия”, „Отборът на Община Летница”, „Рико Бент”, „FC Lixe”, ФК “Републиканец-Лисец” и ФК ”Спартанците”.

Участниците демонстрираха феърплей, показаха своите качества, желание и отдаденост към футболната игра, всичко това за радост на своите родители и фенове. Някои от срещите се оказаха доста оспорвани, а други завършиха с убедителни победи. Срещите преминаха под строгия поглед на международния съдия Веселин Симеонов.

След оспорвани битки на терена на първо място се класира отборът „Рико Бент”, следван от „Републиканец-Лисец”. На трето място останаха „Тигрите”.

Ето и индивидуалните награди:

За най-атрактивен гол Илиян Георгиев от „Тигрите“, най-добър вратар на турнира Илия Илиев от „Рико Бент”, най-добър защитник Николаос Михайлидис „Рико Бент”, най-атрактивен играч Михайл Янков „Славия”, голмайстори: Владимир Симеонов от „Отборът на Община Летница”, Мартин Димитров от „Футуре” и Георги Иванов от ФК“Републиканец-Лисец, феърплей Васил Нанков „Рико Бент”,. Най-енергични състезатели: Теодор Хиков от FC Lixe и Емануил Райнов от ФК „Спартанците“ и единственото момиче в турнира Симона Вълчева от ФК „Републиканец-Лисец“.

Отборът на „FC Lixe“ получи специална награда за изработени отборни тениски с имената на играчите.

Медали, футболни топки и тениски за отборите, класирали се на първо, второ и трето място, раници и шапки за отличените играчи, бяха осигурени от организаторите.

Мероприятието е част от дейностите по Програма „Ваканция без риск“.