“Ние сме тук, за да ви чуем, дошли сме с желанието да се опитаме да направим нещо заедно, за да прекратим политиката на конфронтация на сегашното управление в общината, да сложим край на апатията и отчуждението между нашите съграждани” – с тези думи се обърна Радина Банкова, кандидат за кмет на община Ловеч, към жителите на село Баховица, дошли на предизборната среща. Според нея – дошло е време всеки да осъзнае отговорността си към общността, в която живее, да се опита да бъде полезен на идеята в живота ни да настъпят промени и ако сега не го направим, след още четири години на подобно управление, нещата ще бъдат безвъзвратно загубени.

“Всяка вечер броя светещите прозорци в Ловеч и ми се струва, че тази есен те са още по – малко – с тъга заяви Радина Банкова. – Още по – трагични са нещата в селата, които посетих – самотни възрастни хора, неремонтирани с години улици, проблеми с питейната вода, неизвозени битови отпадъци. Ясно е, че сегашното управление не работи за хората, не мисли за перспективата след години, липсват всякакви идеи за социална политика, за комунални дейности, сподели Радина Банкова.

Аз и съмишлениците ми от инициативния комитет написахме нашата програма за управлението на общината, в разговори с представители на общинската организация на БСП в Ловеч уеднаквихме позициите си и сега нашите идеи за промяна са готови и изпълними. Не ги ли приложим обаче веднага, не започне ли воденето на прозрачна и отговорна политика в общината, насочена към проблемите на гражданите, промяна няма да има. Затова – ако ми се доверите, ако гласувате за мен и за листата с кандидатите за общински съветници от БСП, ние ще направим  всичко възможно за създаването на икономически стимули за развитието на малкия и средния бизнес, за прозрачна политика със сериозни социални акценти, за наложителни промени в здравеопазването и образованието.

Първото, което може да се направи, е да се пристъпи към развитието на туризма в общината, за което имаме всички предпоставки – природни дадености, исторически и културни паметници, уникални традиции. Тук може да се включи градът, както и селата с къщи за гости, с биоземеделие. Но – за да мотивираме хората, трябва да им дадем пример, да създадем среда за развитие на всички дейности, да предизвикаме гражданите сами да посочват проблемите в различните сектори на обществения живот, да дават идеи за разрешаването им. Само така – всички заедно ще успеем да променим нещата, да не се делим по партийна принадлежност, а да изведем напред най – добрите, най- подготвените, професионално реализираните.

Всичко, което сме замислили и което представяме на срещите си с жителите на общината – повярвайте ми, е възможно, ако се опитаме да работим всички заедно, с мисълта, че промените зависят от нас”, каза още Радина Банкова.

На предизборната среща бяха представени кандидатите за общински съветници от листата на БСП, както и кандидатът за кмет на село Баховица Христо Стоянов, също от БСП.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор

Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“