На 28.08.2020г се проведе отчетното събрание на СЛРД Троян. Това съобщават от  ловно-рибарското дружество. С едноминутно мълчание ловците почетоха паметта на починалите им колеги. След обявяването,че има кворум Минко Акимов беше гласуван дневния ред. Първа точка от него беше отчетът за дейността на дружинките през 2019 година.  Сдружение „Ловно-рибарско дружество – Троян“ е най-успешното подразделение на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ за 2020 год., отчете ръководителят на сдружението инж.Сашо Василков. В дружеството членуват 25 ловни дружинки на територията на общините Троян и Априлци. Те стопанисват територия от 77 989,5 хектара.
Отстреляни са 1561 диви свине при планирани 1385, което е национален рекорд и е най-доброто постижение в 120-годишната история на сдружението, посочи Сашо Василков. Тези цифри  нареждат на първо място в страната по отстрел на дива свиня сдружението. През отчетния период най-успешни бяха излетите в ЛРД – Велчево като са отстреляни 161 броя диви свине, Дебнево – 115, Борима -105 и т.н. В сдружението се подържат 380 броя хранилки за едър дивеч.

За всичко казано до тук стои неуморният труд на стотиците наши членове, ръководствата на дружините и най-вече на техните председатели. Работа им заслужава адмирации по подхранването, направата на хранилки, калища и всички други съоръжения.

АЧС навлезе в България през 2018. Изпълнението на плана  е уникално постижение, което се дължи  на правилната политика, която води Управителният съвет на сдружението, ръководствата на дружините  и самите членове. Редица са факторите, които влияят  на запасите от дива свиня.

Висока оценка за делата си получи ръководството на ловците и риболовците в Троян, начело на което стои Минко Акимов.

За 2019 година СЛРД -Троян над 76 тона концентриран фураж и 29 тона сол, без да се смятат количествата  които са дарени на дружините от спонсори. За тази цел са изразходвани над 32 х.лв.

Ловците и риболовците от Троянско порицаха свои членове  за употреба на алкохол по време на лов
Добро финансово състояние бе  отчетено  от  Матю Матев, член на контролно-ревизионната комисия на Ловно-рибарското дружество в Троян. В края на годината в касата на дружеството е имало 186713  лв, а сега има 214 хил. лв., което представлявало увеличение с почти 40 хил. лв. в сравнение с 2019 година.

Сашо Василков също така очерта и основните приоритети за работата си през 2020 г. Поддържане на ефективна система на необходимата хранителна база, да се намалят драстично броя на хищниците, за АЧС, за разселването, в ловната кинология и други.

Други точки от дневния ред бяха избор на делегати за ОС на НЛРС-СЛРД, определяне размера на членския внос и други- бяха разисквани проблеми свързани с АЧС , отстрел на елена и др.

Беше направен инструктаж от Районната дирекция по горите и БАБХ за борбата с АЧС, както и по противопожарна безопасност.

Гост на събранието бе Васил Василев, Председател на Управителния съвет на НЛРС-СЛР , който отговори на въпроси поставени от присъстващите.