От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 17 ноември около 08.20 ч. РУ и РС ПБЗН Луковит е получен сигнал за пожар на покрив на шивашки цех в с. Дерманци. В момента на инцидента в сградата не е имало хора. Незабавно към мястото на произшествието са изпратени три противопожарни екипа,  извършен е първоначален оглед, като най-вероятно пожарът е възникнал от неизправен клапан на газова бутилка. Унищожена е покривната конструкция, но огнеборците са спасили сградата.

По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство след получен сигнал от ЧЕЗ АД , че от частен дом в с.Катунец е извършено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената ел.енергия. Работата по случая продължава.

47-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 17 ноември около 05.10ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.62 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 17 ноември в РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 36-годишен от Ловеч, който същия ден около 09.45ч. е управлявал лек автомобил  по бул. «Мизия» след употреба на наркотични вещества . Работата по случая продължава.