От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 23-годишна, криминално проявена е установена като извършител на кражба от частен дом в Тетевен. На 13 март в местното районно управление на МВР е получен сигнал, че през изтеклата нощ неизвестен е проникнал в частен дом през незаключена входна врата и от дамска чанта в коридор на втория етаж е отнета сумата от 270 лева.

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които като извършител на кражбата е установена 23-годишна жена, известна на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Тетевен продължават работа.

30-годишен, криминално проявен от с. Торос е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит за отправени заплахи към полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения. На 13 март около 19 часа автопатрул на РУ Луковит е посетил сигнал за мъж, който се движи по улиците на селото и отправя заплахи към хората.

При забелязване на полицейските служители лицето не се е подчинило на устното им разпореждане и е продължило със заплашителните си действия.

Задържан е за срок до 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство по чл.144, ал.2 от НК и работата продължава.

На 13 март около 06.00 часа след получен сигнал, служители на РУ Троян са оказали съдействие на представители на ИАРА за установяване на незаконен улов на риба, чрез използване на рибарски мрежи в язовир Сопот, в землището на с. Голяма Желязна. На място е установена лодка и 62-годишен мъж, криминално проявен от Тетевен.

В хода на последвалата проверка служителите на ИАРА са установили и иззели силиконова мрежа с дължина 80м и ширина 5 м, моторна лодка, риба от видовете бяла риба, платика и костур. За констатираното нарушение служителите на ИАРА са съставили на лицето акт по чл.39а, ал.1 от Закона за рибарството и аквакултурите и по случая е заведена преписка, като материалите по нея са изпратени в РП-Ловеч, ТО-Троян.