От 12.04.2019 г. до 14.04.2019 г. в СУ ”Нешо Бончев” гр. Панагюрище се проведе  21-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда ”Тестови задачи за ученици в гимназиалния етап”. Състезанието се състои от тест, включващ 50 задачи, разпределени в две части. Част I включва 40 задачи с избираем отговор. Част II съдържа 10 задачи със свободен отговор.   В надпреварата сили мериха над 140 ученици от цяла България.

    Националното състезание предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазване на околната среда.

    В престижното  състезание взе участие ученикът Трифон Попов от 12а клас на ПЕГ ”Екзарх ЙосифI” и за пореден път достойно представи област Ловеч. Знанията и компетентностите на Трифон в областта на химията са оценени с общ брой точки 92 и оценка – Отличен(6,00). Оценката се признава за резултат от конкурсен изпит по химия за специалност – фармация в СУ”Свети  Климент Охридски”.

     Ръководител на ученика е Виолетка Минкова Нетова – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПЕГ”Екзарх ЙосифI”, гр. Ловеч.

12 коментара

  1. Поздравления!
    Пожелавам Ви много успехи!
    На госпожа Нетова пожелавам да бъде жива и здрава,и все така всеотдайна !

  2. Успех на млада дама от Ловеч, останал встрани от медиите в града. Дванадесетокласничката Ренет Ивова Иванова, бивша ученичка в ОУ “Васил Левски” и ППМГ-Ловеч и настояща в 164 ГПИЕ “Мигел де Сервантес”, се класира на трето място на Националната олимпиада по испански език. Като лауреат от олимпиадата Ренет получава оценка 6.00, която е и приемна за СУ. П.П.: Поздрави за Трифон и родителите за успеха!

  3. Чудесно!И тримата го заслужавате!Много нови успехи занапред пожелавам!

Comments are closed.