От ОД на МВР Ловеч информират за задържани шофьори през почивните дни и пътни инциденти. 42-годишен мъж от с. Галата е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като в първите минути на 07 май е установен да управлява лек автомобил на ПП I-4 София-Варна след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.06 промила. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

42-годишен мъж от Ловеч на 06 май около 13.45 ч. е управлявал лек автомобил в града, след употреба амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство “drug test 5000”. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано бързо производство.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 41-годишен водач на лек автомобил, който около 01.00 ч. на 07 май е управлявал лек автомобил по пътя към с. Баховица, след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,06 промила. Работата по случая продължава.

На 05 май около 08.10ч. на ПП I-3 в с. Петревене, 68-годишен мъж при управление на лек автомобил по мокра пътна настилка е загубил контрол върху превозното средство, напуснал е пътното платно и се е блъснал в крайпътна канавка. При инцидента е пострадал 90-годишен пътник, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се разследва кражба извършена на 05 май от адрес на ул. Баховско шосе в Ловеч, при която са отнети окачване тип “макферсон” в едно с пружини и спирачен апарат, хладилник, колянов вал, ресьори и маховици. Кражбата е извършена с помощта на каруца. Работата по случая продължават служителите на РУ Ловеч.

Фарове, CD, 2 тонколони и седалка са отнети на 05 май от «Фиат Пунто», паркиран на ул. «Търговска» в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.