В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен вчера сигнал, че на 29 септември  в интервала между 17.00 и 19.00ч. от частен дом в с.Орешак е отнета сумата от 270 лева. По данни на собственичката на имота, входната врата на къщата е била оставена отключена. Работата по случая продължава.

24-годишен жител на гр. Тетевен е задържан за срок от 24 часа в местното районно управление след като на 02 октомври около 23.30 ч. е счупил стъкло на входна врата на банков филиал в града. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В РУ Ябланица е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 28-годишен жител на гр. Априлци, който на 02 октомври около 04.40 ч. е установен да управлява лек автомобил в с. Брестница след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.00 промила.

 17-годишен младеж е задържан за срок от 24 часа в РУ Ябланица след като на 02 октомври в с. Добревци е отнел мобилен аппарат на свой връстник. Отнетата вещ е открита и върната на собственика си с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.