Закриват се редица нерентабилни автобусни линии, част от републиканската и областната транспортна схема и от общинските транспортни схеми.

По предложение на Община Ловеч от областната транспортна схема се закрива само една линия. Това е Ловеч – Кирчево – Галата, която поради липса на превозвач не се изпълнява от 2016 г.

В община Летница в маршрутното разписание по линията Плевен – Летница часът на тръгване от Плевен да бъде 6:35 и от Летница 7:30. Преписката по това е окомплектована, получено е съгласие от община Пордим, но е отрицателно становището на община Плевен и областна администрация – Плевен. В момента превозвачът провежда процедура по доказване на транспортната необходимост.

Закриват се пет маршрутни разписания от републиканската транспортна схема по искане на община Луковит – по линията Луковит – Ловеч – Луковит (не се изпълнява), и поради отпадната необходимост и липса на пътникопоток – две по линията Бежаново – Беглеж – Бежаново, по линията Луковит – Плевен и Луковит – Ракита.

Община Тетевен закрива автобусната линия Плевен – Глогово, която не се изпълнява поради липса на пътници.

Община Троян закрива линията Плевен – Ловеч – Троян – седем връзки дневно има между двата града, а и е добра свързаността между Ловеч и Плевен. Прието бе предложението линията да премине от републиканската в областната транспортна схема, като тръгването от Троян за Ловеч да става в 7 ч., за да може да се използва от пътуващи ученици и работещи, и курсът да бъде еднопосочен.

Закриват се и двете маршрутни разписания по линията Врабево – Ловеч – София. Първоначалното предложение така наречената студентска линия Троян – Велико Търново (изпълнявана в петък и неделя) да бъде променена от целогодишна в сезонна бе променено по време на заседанието на комисията и се реши тя да отпадне изцяло, тъй като пътникопотокът е чувствително намалял.

По предложение на община Луковит отпадат четири маршрутни разписания по направленията Луковит – Ябланица – Луковит поради големия брой автобуси, преминаващи през Ябланица, Луковит – Златна Панега – Луковит (циментовият завод е със собствен транспорт) и Луковит – Ловеч – Луковит, която не се ползва от учениците, за които е била разкрита. Община Тетевен променя три маршрутни разписания по направление Тетевен – Ябланица – Голям извор, те преминават в общинската транспортна схема, като отпада крайна спирка Ябланица.

Без промени остават общинските транспортни схеми в Тетевен и Угърчин. Общините Ябланица и Летница нямат такива схеми, а община Ловеч сега провежда процедура за възлагане на обществена поръчка за изпълнител на превози по общинската транспортна схема. Община Троян предстои да свика общинската комисия по транспорт и да внесе за обсъждане и утвърждаване в общинския съвет нова общинска транспортна схема. В община Луковит отпадат три маршрута – Луковит – Карлуково, Луковит – Дъбен и Луковит – Бежаново – Луковит.