Традиционният Есенен салон в Ловеч беше открит на 12 ноември 2020 г. вечерта в Художествената галерия “Проф. Теофан Сокеров“. Поради противоепидемичните мерки откриването се състоя в пространството пред сградата, а посетителите разглеждаха картините с маски и спазвайки дистанцията.

„Въпреки пандемията Община Ловеч се старае да поддържа културния живот – тази вечер имаме изложба тук и премиера в Драматичния театър“, каза при откриването заместник-кметът Венцислав Христов. Той похвали инициативата на директора на галерията Валентин Узунов да спазва традицията. На отриването присъстваха още заместник-кметът Цветан Георгиев, главният архитект на общината арх. Минчо Петков, много творци и граждани.

В тазгодишното издание са представени 67 творби на 30 творци. Това са произведения на живописта, скулптурата, приложните изкуства, графиката, има керамика и дърворезба. Най-младият участник е Мария Ангелова (18 г.), тя представя „Пейзаж“. Участват и утвърдени творци като Николай Добрев, Валентин Узунов, Валентин Стойчев, Спас Дочев, Юлиан Йорданов. По традиция експозицията ще може да се види края на годината.