Есента е време, когато книгите са основно занимание, поради понятна причина – лошото и променливо време.

Есента е време, когато книгите са основно занимание, поради понятна причина – лошото и променливо време. В тази статия ще разберете кои са най-продаваните книги до 15 октомври,  предоставени от онлайн книжарница Загадката. За Ваше улеснение,  разделихме книгите на категории по жанрове.

Категория Психология

  • Безграничният потенциал, Джим Куик

Много добра книга, която ни разкрива как да използваме по-добре умствените си способности. Ще разберете как превъзмогнете ограниченията и съмненията, как да помните повече, как да сте по-мотивирани, как да се фокусирате върху правилните неща, как да учите ефективно. Джим Куик ще ви даде  различни изпробвани лично от него техники, за да постигнете всичко това.

  • Изкуството да бъдеш спокоен, Райън Холидей

“Спокойният ум прави чудеса!” Това е мотото на книгата. Когато си спокоен и мислите не прескачат като обезумяла маймуна, много по-лесно ще намериш решението на всеки проблем. Непрекъснатият поток от мисли води до стрес, тревожност, болести и разбира се проблемите стават все повече. В книгата ще разберете как да овладеете изкуството на спокойствието, как да запазите самообладание в трудни ситуации, как покоя ще ви помогне да станете успешни.

  • 10 задължителни четива по емоционална интелигентност

От екипа на „Харвард Бизнес Ревю“. Един от авторите на тази книга е Даниъл Колман, написал международни бестселъри за емоционална интелигентност.

Ако се научите да контролирате емоциите си, ще постигнете много.  Ще разберете как емпатията помага за вземане на добри решения, как успешно да решите конфликтите, как да превъзмогнете трудностите, кои са силните и слабите ви страни

Категория Здраве

  • Валсът на хормоните, Наталия Зубарева

Хормоналният баланс е от изключителна важност за здравето на жените. Авторката разглежда разпространени състояния като заболяванията на щитовидната жлеза, инсулиновата резистентност, синдрома на поликистозните яйчници и предлага комплексни подходи за овладяването им.

Колкото по-балансирани са хормоните, толкова по-добре се чувстват дамите – качеството на живот се подобрява. изчезват тревожните разстройства, физическите неразположения, болестни прояви. В книгата ще разберете как да поддържате този баланс с помощта на здравословно хранене, физическа активност, добър сън и ефективно справяне със стреса.

  • Мазнините – двигател на матаболизма, Джеймс Диниколантонио, Джоузеф Меркола

В последните години приемаме доста неправилно омега-6 мазнини и омега-3 мазнини, което води до сериозен дисбаланс. Това разстройство от своя страна води до метаболитен синдром, който е причина за много от хроничните заболявания. Дебели сме, защото съотношението на мазнините не е правилно. В книгата ще разберете как как да възстановите нормалните нива на омега-6  и омега-3, избирайки правилните храни. Тогава ще можете да ядете без да се лишавате!

Категория Фантастика

  • Противоотрова, Георги Даракчиев

Сборникът фантастични разкази е дебют на автора. 8-те истории са създадени от нашата реалност, която се оказва, че почти не познаваме. Георги Даракчиев е взаимствал от много известни писатели като  Уолтър Скот, Айзък Азимов, Реймънд Чандлър и др. Първият разказ е разковничето на всичките истории от сборника, като в него има криминална нишка. Взаимстван е от Реймънд Чандлър. Има история с мистериозна историческа загадка, тип Дан Браун, където се преплитат времето и пространството. Има разказ на военна тематика, където са вплетени романтика, легенди и поверия. Книгата си заслужава. Прочетете я!

  • Зло наследство, Томас Енгер

Страхотен фентъзи-криминален  трилър, който ще помните дълго. С всяко прочетено изречение се увличате все повече, а напрежението ще ви държи през цялото време. Томас Енгер знае как да стъпи върху пулса на читателите.

Джули Мур е тинейджърка, която почти няма приятели. Животът й е тежък и самотен. Баща й е починал много отдавна, майка й е в психиатрия. Единственият близък човек на Джули е дядо й. Съучениците й се подиграват, има само двама приятели Маргарет и Глен. Един ден тя тръгва из гората и намира тайнствена химикалка, която се оказва, че дава необятни сили на собственика си – физически и психически, които отварят вратите към отдавна заровени семейни тайни. Миналото на семейство Мур крие огромна опасност за Джули и близките й. Започват да се случват странни и заплашителни неща – учителят, на който се доверява е убит, дядо й също намира смъртта си. Подложена на преследвания от вманиачени престипници, Джули разкрива зловеща тайна, която се предава по наследство. Оказва се, че злото не може да бъде скрито, особено когато се предава по наследство, Джули трябва да е готова на най-голямата жертва, за да се изправи срещу зловещата му сила.

Категория Любовни романи

  • Гордост и предразсъдъци, Джейн Остин

„Гордост и предразсъдъци“ е класика в любовните романи. Най-добрата книга за всички времена за любовта, която побеждава всички трудности.

Мистър Дарси е богат и благороден джентълмен, аристократ. Той се противопоставя на предразсъдъците на обществото и се жени за Елизабет Бенет, която не е в неговото обществено положение. Тя е горда, умна, образована и дълбоко чувствителна. Ако не сте чели книгата, време е да го направите.

  • Рицар в блестящи доспехи, Джуд Деверо

Един фентъзи любовен роман, който ще грабне вниманието ви. Класическа любовна история и пътуване във времето, история за истинската любов, която не признава време и пространство, приключение при което трябва да се разбули тайна отпреди няколко века, за да оцелее една любов и не само тя.

  • Господар на съдбата си, Барбара Тейлър Брадфорд

Кралицата на историческите романи Барбара Тейлър Брадфорд се завръща с нова история за любов, интриги, неочаквани обрати, убийства и тайни.

Джеймс Фалконър от малък мечтае да стане търговец и при това велик. Той е красив и с остър ум. Собственик на голяма фирма за недвижими имоти /Хенри Малвърн/ го назначава на работа. Дъщерята на Хенри Малвърн  – Алексис е разглезено момиче. Животът й е щастлив и безоблачен, докато нещо лошо не се случва. Тя трябва да замине за чужбина и нейното място във фирмата се заема от Джеймс Фалконър. Всичко е наред, докато  на карта са поставени репутацията и животът му и той трябва да се научи да стане господар на съдбата си.